Platform Vlieghinder Kennemerland
 

KLM overhoop met Schiphol

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 889 
|
 Telegraaf 
KLM overhoop met Schiphol

DOOR RONALD VEERMAN -  De Nederlandse luchtvaart schudt op zijn grondvesten nu Schiphol en zijn grootste klant KLM volledig met elkaar overhoop liggen over de toekomst van de luchthaven. In een ongewoon harde uitval waarschuwt KLM-baas Hartman dat zijn maatschappij - en daarmee ook de mainport - gemarginaliseerd zal worden indien de luchthaven plannen doorzet om de tarieven voor transferpassagiers fors te verhogen en tegelijk prijsvechters als easyJet te lokken.

“Het hele netwerk waarop de luchthaven is gebouwd dreig je zo af te breken. Met grote gevolgen voor de werkgelegenheid”, zegt de KLM’er vandaag in een openhartig interview in De Telegraaf.
Volgens de blauwe maatschappij staat de toekomst van Schiphol als motor van de bv Nederland op het spel. Een visie die gesteund wordt door tientallen grote en eveneens zeer bezorgde maatschappijen. Zo stuurde brancheorganisatie IATA deze week een snoeiharde brief naar Schiphol-topman Nijhuis.
De luchthaven bevestigt het ‘verschil van inzicht’, maar wilde gisteren niet nader ingaan op het conflict. Wel is duidelijk dat wordt vastgehouden aan plannen om het voor de prijsvechters aantrekkelijker te maken.


Reacties op dit bericht