Platform Vlieghinder Kennemerland
 

KLM ontkent aandringen op vertrek Schiphol-topman

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 736 
|
 rtl.nl 
KLM ontkent aandringen op vertrek Schiphol-topman

KLM ontkent aandringen op vertrek Schiphol-topman


KLM en luchtvaartbranche-organisatie BARIN ontkennen dat zij aandringen op het vertrek van Schiphol-topman Jos Nijhuis, zoals dagblad De Telegraaf donderdag meldde.

Het Nederlandse onderdeel van Air France-KLM (AF.FR) en BARIN, dat namens alle luchtvaartmaatschappijen met Schiphol onderhandelt over luchthaventarieven, hebben een conflict met Schiphol over de tarieven voor 2012, die op 1 april moeten ingaan.

“Maar onze president-directeur Peter Hartman heeft niet gezegd dat Nijhuis daarom weg moet”, zegt een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij tegen Dow Jones Nieuwsdienst. Zij verwijst voor nadere toelichting naar BARIN.

BARIN-voorzitter Frank Allard bevestigt dat er een conflict over de luchthaventarieven is, maar BARIN niet heeft aangedrongen op het vertrek van de CEO van Schiphol Group.

“Wij gaan over de inhoud, niet over personen”, zegt Allard. Hij licht toe dat BARIN namens de luchtvaartmaatschappijen aandringt op verlaging van de door Schiphol aangekondigde tariefsverhoging van 4% voor 2012.

“Die verhoging was gebaseerd op de aanname van een volumegroei van 3% in 2011. Die groei is uiteindelijk 10% geworden, waardoor de luchthaven meer luchthavengelden van de carriers heeft ontvangen dan geraamd. Volgens de luchtvaartwet moet zo’n meevaller in de tarieven voor het volgend jaar worden verrekend, maar dat wil Schiphol niet”, zegt Allard.

De onderhandelingen zijn volgens hem nu “in een impasse” gekomen, maar BARIN stuurt vandaag een brief naar Schiphol met het verzoek de besprekingen te hervatten.

Een woordvoerder van Schiphol wil niet inhoudelijk reageren. “Wij praten niet met en over onze klanten via de media” zegt de woordvoerder.


Reacties op dit bericht