Platform Vlieghinder Kennemerland
 

KLM neemt maatregelen na ongeval

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 787 
|
 haarlemsdagblad.nl 
KLM neemt maatregelen na ongeval

Door Redacteur Haarlemmermeer

SCHIPHOL - De KLM heeft maatregelen genomen om te voorkomen dat in de toekomst opnieuw een de-icingvoertuig omver wordt gereden door een vliegtuig.

Dat bizarre ongeval deed zich namelijk voor op 30 november 2010. Een Boeing 747 van de KLM reed na het ontijzen weg terwijl twee de-icingvoertuigen nog bij de staart bezig waren. De arm van een wagen werd geraakt en het voertuig viel om. De man die vanuit de arm het sproeien uitvoert viel daardoor tien meter naar beneden met zijn cabine. Het traumateam werd ingevlogen na het ongeval. Het slachtoffer brak twee ruggenwervels en één ruggenwervel werd verbrijzeld.

De KLM, Schiphol, de inspectie en de Onderzoeksraad voor Veiligheid hebben allemaal het ongeval onderzocht. De Onderzoeksraad kwam vrijdag met haar rapport naar buiten.
De piloten zijn niet in de fout gegaan omdat zij van de supervisor de mededeling hadden gekregen dat het werk was afgerond. Het is dus vooral vreemd dat de supervisor niet heeft gezien dat nog twee van de drie sproeiwagens actief waren.

Het onderzoeksrapport dat de KLM heeft gemaakt bevat dertien aanbevelingen om het hele de-icingproces te verbeteren en zo herhaling te voorkomen. De onderzoeksraad acht deze aanbevelingen toereikend.


Reacties op dit bericht