Platform Vlieghinder Kennemerland
 

KLM moet prijzen fors verlagen

 |
 Geplaatst door: redactie 
 |
 Bekeken: 1013 
|
 Teletekst 
KLM moet prijzen fors verlagen

Commentaar van de REDACTIE:

De New York Times van 27 december berichtte:

De Luchtvaartindustrie van de VS, die nu al wordt gepijnigd door faillissementen en strukturele aanpassingen, bericht dat de zes grootste maatschappijen dit jaar nog eens 5,5 biljoen dollar verlies zullen lijden. Deze - American, United, Delta, Continental, Northwest and US Airways - kondigen verdere ingrijpende bezuinigingen voor 2005 aan. Alles samen zal dit 7,5 blijoen dollar kosten aan investeringen en tenminste 20.000 banen.

“De moeilijkste tijd moet nog komen”, zei Gerald A Grinstein van Delta Airlines, dat dit jaar nog juist een bankroet kon ontwijken door zijn vliegers over te halen maar liefst dertig procent salarisvermindering te accepteren.

De passsagiers in de VS hadden al een onomkeerbare achteruitgang van het luchtvaartgebeuren verwerkt. De laatste 10 jaar was het al met een kwart geslonken. Nu worden ze geconfronteerd met een vaarwel aan service en voeding tijdens vluchten, vermindering van mogelijke bestemmingen, grote vertragingen, verloren bagage en andere ongemakken.

De maatschappijen hopen op lastenverlichting in de vorm van vermindering van de branstofprijzen die dit jaar bijna met 74% toenamen. Dat zou ze een kans bieden om weer winstgevend te worden na een verlies van 30 biljoen dollar over de laatste vijf jaar.
Maar zelfs op deze manier komen de verloren banen en de oude pensioenregelingen niet terug en zullen de bezuinigingsmaatregelen onomkeerbaar blijken.

De NY Times zet een vraagteken bij het bevorderen van ‘marktwerking’ en ‘deregulering’ in de luchtvaart, twee ontwikkelingen die volgens het blad belangrijk hebben bijgedragen aan het ontstaan van deze moeilijk beheersbare ontwikkelingen.

Lees overigens —> hier een ander geluid?

Download het gehele artikel 'KLM moet prijzen fors verlagen'

Reacties op dit bericht