Platform Vlieghinder Kennemerland
 

KLM houdt alle opties voor vrachttak open

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1118 
|
 nu.nl 
KLM houdt alle opties voor vrachttak open

Dat zei een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij dinsdag na een bericht in het Financieel Dagblad, waarin staat dat KLM al zijn vrachttoestellen tussen nu en 2016 geheel zal uitfaseren. Air France-KLM meldde bij de presentatie van de jaarcijfers in februari al dat de vrachtvloot dit jaar wordt ingekrompen van veertien naar tien toestellen die alleen voor goederenvervoer worden gebruikt. Air France gaat met het uitfaseren van twee Boeing 747’s van vier naar twee vrachtvliegtuigen. KLM/Martinair zou dan van tien naar acht toestellen gaan.

Verlies
Het vrachtvervoer levert Air France-KLM de afgelopen jaren door slechte economische omstandigheden en overcapaciteit alleen maar verliezen op. Door flink te snijden in de capaciteit wil het Frans-Nederlandse concern daar verandering in brengen. Het blijft wel vracht vervoeren in het ruim van passagiersvliegtuigen, aldus de zegsman van KLM.

Vliegtuigen
Camiel Eurlings liet bij de presentatie van de jaarcijfers in februari aan NU.nl weten dat er overcapaciteit op de markt is, die bovendien alleen maar toeneemt door nieuwe passagiersvliegtuigen, waar ook veel ruimte voor cargo is.
Eurlings zei dat het desondanks belangrijk is om vrachtvliegtuigen te behouden, omdat niet alle soorten goederen in passagiersvliegtuigen passen.

Door: ANP/NU.nl/Rikke van Geest


Reacties op dit bericht