Platform Vlieghinder Kennemerland
 

KLM: geef schone luchtvaartmaatschappijen voorrang

 |
 Geplaatst door: redactie 
 |
 Bekeken: 533 
|
 PNL 
KLM: geef schone luchtvaartmaatschappijen voorrang

Van onze verslaggever
AMSTELVEEN-Luchtvaartmaatschappijen die zuinige en stille vliegtuigen inzetten, moeten een voorkeursbehandeling op Schiphol krijgen. Dat vindt KLM-topman Leo van Wijk. ,,Als we miljarden investeren in een nieuwe vloot krijgen we daar nu niets voor terug’‘, zei hij donderdag op Radio 1.

Hij vindt dat ‘schone’ vervoerders meer start- en landingsrechten moeten krijgen dan maatschappijen die relatief vervuilend zijn. KLM heeft deze eis bij de Europese Commissie neergelegd, maar daar is volgens van Van Wijk meer aandacht voor het verhogen van de concurrentie in de luchtvaart dan voor het milieu.

Van Wijk is ervan overtuigd dat het beter voor het milieu is om met het vliegtuig naar Parijs te gaan dan met de trein. Door het hoge elektriciteitsverbruik veroorzaakt de hogesnelheidstrein Thalys meer schadelijke stoffen dan een vliegtuig, aldus de KLM-bestuursvoorzitter. Niemand weet dit volgens hem wegens de sterke milieulobby in Nederland.

Invloed

KLM is de grootste klant van Schiphol en heeft daar veel invloed. Zo was de maatschappij een van de drijvende krachten achter het vertrek van operationeel directeur Van Lier Lels van de luchthaven. KLM wilde niet langer met haar samenwerken, omdat de problemen met de bagageafhandeling vorig jaar nog steeds niet zijn opgelost. KLM raakte van alle Europese maatschappijen de eerste elf maanden van afgelopen jaar de meeste koffers kwijt.

De kritiek van KLM op Van Lier Lels was volgens Van Wijk niet de directe aanleiding voor het opstappen van de directeur. Gerlach Cerfontaine, de hoogste baas van de luchthaven, en Van Lier Lels konden niet langer door een deur.

Uit: het Noordhollands Dagblad
13 januari 2005

Geplaatst op 25 januari 2005
___________________________________

Het PNL (zie —> Hier) heeft onder de rubriek ‘Publicaties’ een aantal artikelen van Walter Dossche over geluidproblematiek in België. Afgezien van de onnodige sneers tegen niet gelijkgerichten, is het de moeite waard daar van andere gezichtshoeken dan de Nederlandse kennis te nemen


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Nico uit Den Haag

Ik begrijp de mensen niet meer.
Koningin Beatrix zei tegen journalisten: "de leugen regeert".
Velen dachten met mij dat ze de journalistiek bedoelde. Maar wat ik nu begrijp is dat deze opmerking betrekking heeft op de Nederlandse regering. Het is treurig gesteld.
Een dezer dagen wordt een verbod ingesteld tegen aktievoerders van de milieu-
bewegingen om zich nog in de buurt van Schiphol te bevinden. Het eind is zoek.
Prins Willem van Oranje wilde reeds gelijke rechten van alle ingezetenen. Pas in de 19de eeuw geldt dit voor mannen. De vrouwen moesten tot in twintigste eeuw wachten. Blijkbaar gelden deze zwaar bevochten rechten niet meer en is nu de leugen geintroduceerd. Het is opmerkelijk hoe snel de vaststelling door de koningin onder het tapijt is geschoffeld en de democratie wat minder is.
De heer Diederik Samson, u weet wel van de PvdA, is de laatste tijd wel erg stil. Zou hij anders het zelfde lot zijn beschoren als de heer van Geysel? (What's in a name?)

Geplaatst door J de Jong uit Uitgeest

Nog stiller is de Hr. Wouter Bos. Onder het juk van bovengeschikten als Cohen, De Vries en Patijn (om er enige te noemen) verloochent deze fractievoorzitter het credo: het moet anders, beter!. Een Heren accoord tussen de RvC-SG Patijn, Stadig en VVD prominent in de regio, Mijdam verdient voorrang! Eerder rond 1994 bedisselden ze al iets aardigs voor Groot-Amsterdam: slechts 1% nadeel en alle economisch voordeel ten koste van de regio IJmond- Kennemerland. Het schijnt dat de daar actieve politici van zowel PvdA, CDA als VVD geen enkel, maar dan ook geen enkel bezwaar hebben tegen dit soort, leugenachtige, praktijken!!