Platform Vlieghinder Kennemerland
 

KLM gaat minder over woonwijk vliegen

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 895 
|
 Haarlems Dagblad 
KLM gaat minder over woonwijk vliegen

Schiphol - Het vlieglawaai in Hoofddorp, Nieuw-Vennep en Zwaanshoek moet verminderen door een experiment dat volgende maand begint. Piloten van KLM gaan na de start op de Kaagbaan nauwkeuriger vliegen waarbij zij de woonbebouwing zoveel mogelijk mijden.

Het gaat om de eerste van een serie vliegexperimenten rond Schiphol die de geluidshinder moeten beperken. Vanaf 22 november gaan Boeings 737 van KLM de bocht tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep nauwkeuriger vliegen als zij de (noordelijke) uitvliegroute Spijkerboor volgen. Dit is mogelijk dankzij moderne navigatie-apparatuur. Nu komt het vaak voor dat de bocht ruim wordt genomen, waardoor vliegtuigen boven Nieuw-Vennep terechtkomen. Andere vliegers nemen de bocht juist krap, waardoor zij over Hoofddorp heen vliegen. In beide gevallen wordt geluidshinder in woongebieden veroorzaakt.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Maaike uit Leiden

Het moet weinig moeite kosten om niet de hele avond pal over Leiden op de Kaagbaan aan te vliegen, met geluidsniveaus op straat van tegen de 70 dB(A). Wanneer wordt daar eens wat aan gedaan?

Geplaatst door leo uit de kwakel

** Dat zou ik wel eens willen zien: een vliegTUIG met een -10dB kegel van 6 kilometer breed dat gaat vliegen boven en in een corridor van 3 kilometer breedte.
Het moet een waar genoegen zijn om in Hoofddorp-Zuid en Nieuw-Vennep-Noord te ervaren wat vermindering van geluidshinder volgens V&W en Schiphol betekent.
Het trieste is dat ze er nog zelf mee ingestemd zullen hebben ook.

De enig manier om hinder te verminderen is minder te vliegen !