Platform Vlieghinder Kennemerland
 

KLM en WNF voor duurzame biokerosine

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 976 
|
 NHD 
KLM en WNF voor duurzame biokerosine Download het gehele artikel 'KLM en WNF voor duurzame biokerosine'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

De wonderen zijn de wereld nog niet uit, alle KLM vliegtuigen in 2015 op gemiddeld 1% duurzame biobrandstof. Groener kan het haast niet.

Geplaatst door E. von der Meer uit Castricum

Dat betekent 99% brandstofgebruik dat als niet-duurzaam moet worden geklassificeerd. Is de KLM daarmee een groene luchtvaartmaatschappij? Qua logica zou je denken van niet maar die 1% zal ongetwijfeld de schaamlap worden om dat door de KLM wel te laten beweren. Een getuige heeft men al. Het WNF. No guts no glory. Je moet maar durven.

Geplaatst door JHGriese uit Amstelveen

Inderdaad Erwin !

Geplaatst door Gerard uit NULL

een nieuwe onhaalbare dubbeldoelstelling!
maar het bekt ook hier weer lekker

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Het is inderdaad een heel bescheiden begin van het verduurzamen en vergroenen van de luchtvaart. Maar met biobrandstof is men er nog lang niet, omdat de luchtvaart ook andere broeikasgassen uitstoten, waarvan NOx minstens net zo schadelijk is als CO2. Dus eigenlijk wordt in 2015 de uitstoot van broeikasgas maar met een half procent gereduceerd. Ik heb al eerder een keer geschreven dat uit een studie van John Whitelegg en Howard Cambridge van de Britse universiteit van York blijkt, dat de constante toename van het luchtverkeer één van de grootste milieuproblemen van het moment is en een serieuze bedreiging van het mondiale klimaat betekent. De luchtvaartindustrie veroorzaakte nu al 300 miljoen ton broeikasgassen. In de voorbije 20 jaar is het aantal vluchten verdubbeld en het aantal gevlogen kilometers zelfs verdrievoudigd. Omdat de stoffen die in hogere luchtlagen vrijgelaten worden tot driemaal schadelijker zijn dan de andere stoffen, wordt aangenomen dat tegen 2050 ongeveer 15 procent van de broeikasgassen uit het luchtverkeer voort zal komen. Ik heb nu nog geen enkele reden om te vermoeden dat de voorspellingen uit die studie niet uit zullen komen. Minder vliegen is de enige manier om het klimaat te sparen.

Geplaatst door JHGriese uit Amstelveen

Zo is dat JAAP !