Platform Vlieghinder Kennemerland
 

KLM cityhopper: De stille fusie(en… de voertaal Frans?)

 |
 Geplaatst door: sijmen 
 |
 Bekeken: 1143 
|
 Luchtvaartnws 
KLM cityhopper: De stille fusie(en… de voertaal Frans?)

AMSTELVEEN Ð “The silent merger” kopt een artikel in het nieuwe KLM personeelsblad de Wolkenridder. De fusie perikelen bij de Nederlandse maatschappij werden het afgelopen jaar in één adem genoemd met Air France terwijl er nog een fusie gaande is, die van KLM cityhopper en KLM uk. Het cabinepersoneel is reeds gemixt maar het mixen van de cockpit zal nog een aardige klus worden.

KLM woordvoerder Bart Koster bevestigt desgevraagd tegenover Luchtvaartnieuws dat het alleen al om praktische redenen niet vanzelfsprekend is om met Nederlandse en Britse piloten door elkaar te vliegen. De piloten moeten toch ergens bij elkaar gebracht worden om gezamenlijk vanaf een vertrekpunt te starten.

Sinds november 2003 vliegt KLM cityhopper met een gemixte cabin crew. De gemixte cockpit crew op de F70 en F100 staat gepland voor de herfst van dit jaar. Uit reacties van vliegers blijkt er echter angst en onbegrip. Niet zozeer vanwege de Engelse voertaal die zal gaan klinken in de cockpit maar vooral om de “angst” voor de volgende stap dat de voertaal Frans zal worden in de cockpit.

Uit www.luchtvaartnieuws.nl


Reacties op dit bericht