Platform Vlieghinder Kennemerland
 

KLM bezorgd over groei Schiphol

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 967 
|
 NU.NL 
KLM bezorgd over groei Schiphol

PARIJS - KLM-bestuursvoorzitter Leo van Wijk maakt zich zorgen over de gevolgen van de verkiezingsuitslag voor de groei van luchthaven Schiphol. De kans is volgens hem groot dat het nieuwe kabinet een linkse signatuur krijgt en Schiphol nieuwe milieubeperkingen zal opleggen. “Dan kunnen wij niet of nauwelijks groeien”, zei Van Wijk donderdag.

Hij haalde fel uit naar politici die in zijn ogen opportunistisch te werk gaan. “Als het goed gaat met de economie wordt de groei van Schiphol beperkt, maar als het slecht gaat dan is de luchthaven opeens de banenmotor van Nederland. Je kan niet van het ene op het andere moment zeggen dat de groei van Schiphol wordt beperkt.”

KLM zelf investeert volgens Van Wijk veel in schonere en stillere vliegtuigen, maar de overheid stelt daar weinig tegenover. “Overheid, doe je ding eens!”, zei hij.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Ben het helemaal met Van Wijk eens:

Overheid, DOE EENS WAT!

1) Verbiedt nachtvluchten
2) Ontwikkel ASAP een plan om Schiphol overlast te verplaatsen naar zee.
3) Sluit per direct de Polderbaan en schrijf de kosten af, het project is nu eenmaal mislukt (Schiphol kreeg zelfs een Zwarte Ster).
4) Weer alle vliegtuigen die ouder zijn dan 3 jaar.Geplaatst door Kees uit NULL

Wat is dat met die zwarte ster???????

Geplaatst door Johan uit NULL

Wat zeurt deze man nu toch: het is de laatste jaren groei, groei en nog eens groei geweest. En nu de verkiezingsuitslag hem niet aanstaat......... . We kunnen toch ook eens wat kalmer aandoen?! Met een wat linkser kabinet.

Geplaatst door cns uit Deltametropool

Er is nog steeds sprake van de vervelende situatie dat het kenniscentrum slechts sectorbeleid faciliteert en verre van onafhankelijk is.
Dat leidt tot rare bevindingen: bij even zoeken naar de Zwarte Ster (int.toegekend aan luchthavens die potentieel onveilig zijn, zo blijkt)komt weer eens het artikel van de TU Ir. Mulder langs met o.a. de stellige uitspraak dat volgen en meten zonder de berekeningstruc heel wel mogelijk is.

Er zijn veel 'integere wetenschappers' dus pas op als een selectie daaruit (ingefluisterd door de sector) door bepaalde lieden slechts als geloofwaardig wordt gepresenteerd.

Geplaatst door Erwin von der Meer uit Castricum

Als het Schipholbeleid een breedgedragen aangelegenheid zou zijn hoefde de heer van Wijk zich niet nu al zorgen hoeven te maken. Maar ja, als je gewend bent dat de vrienden van de VVD de zaken altijd goed voor je weten te regelen is het even schrikken als die partij geen dominante speler meer blijkt te spelen. Ter geruststelling ook bij de meer linkse partijen zitten verstandige mensen die de economie een warm hart toedragen maar niet door de wensen van het verwende kind "Schiphol" blindelings te honoreren. Nee Schiphol zal zich meer als een gerespecteerd maatschappelijke speler moeten gedragen door nu eens echt invulling te geven aan het begrip maatschappelijk verantwoord ondernemen zoals de andere grote bedrijven in Nederland al sinds jaren gewend zijn om te doen. De hinder moet minder en door relatief kleine inspanningen en kosten is dit gewoon mogelijk. Een verwend kind is dit niet gewend en wil in principe "alles" en wel direct.

Geplaatst door J.H. Griese uit Amstelveen

Tja Erwin, volstrekt mee eens. Het geroep van van Wijk is wel erg doorzichtig.

Geplaatst door Gerard uit NULL

Bewoners waren toch bezorgd over groei schiphol? Van Wijk heeft ook op die manier gelijk. Groei van Schiphol is op termijn dodelijk voor de sector. Er is immers een grens aan de groei, zelfs Cerfontaine geeft dat toe. Als je niks doet, dan moet je verhuizen voor je het weet. De desinvestering is dan zou groot dat herinvestering (voor een uitwijk naar elders) niet meer kan worden opgebracht. Exit Schiphol, dus en héél slecht voor BV Nederland, want hoe je het ook keert, de maatschappij draait er uiteindelijk voor op. Mijn advies: Ga nu al vol voor een plekje elders op deze aardkloot, waar je ongebreideld kunt groeien. Voordat Heathrow op dat idee komt, want dan heb je het als Schiphol nakijken. Noorzee misschien. Of liever wachten tot het daar vol met windmolens staat? Kom op Schiphol, Air-France-KLM, toon visie!

Geplaatst door leo uit de kwakel

5 juli 2007

** Exit Leo van Wijk

** "welkom" Peter Hartman