Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

KLM-Air France zoekt nieuwe partners

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 753 
|
 haarlems dagblad.nl 
KLM-Air France zoekt nieuwe partners

Door:  Frans van den Berg

AMSTELVEEN - De luchtvaartmaatschappij KLM-Air France is momenteel naarstig op zoek naar nieuwe partners. ,,De consolidatie in de luchtvaart wereldwijd gaat snel en wij vechten mee om nieuwe partners’‘, licht KLM-topman Camiel Eurlings toe.

Namen wilde hij en zijn Air France partner Alexandre de Juniac niet noemen. Maar het gaat wel om partners zoals Delta en Etihad. Met het Amerikaanse Delta wordt al jaren zeer intensief samengewerkt, waarbij alle transatlantische verbindingen in een gezamenlijk bedrijf zitten. ,,Zij verkopen in Amerika onze tickets, de prijzen zijn op elkaar afgestemd. Met Etihad willen we ook die kant op. Voor een Midden-Oosten luchtvaartmaatschappij zou dat uniek zijn. Het geeft ook aan hoe sterk wij zijn’‘, benadrukt Eurlings.

Over de kracht van de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij was de laatste maanden weer twijfel gerezen. Het bedrijf is druk bezig de miljoenen verliezen om te buigen in winst, maar dat gaat moeizaam. Bij Air France was zelfs een tweede ronde nodig waarbij personeel vrijwillig kon vertrekken. KLM maakt ook afgelopen jaar winst, maar nog onvoldoende en volgens de twee topmannen gaat het bij Air France nu eindelijk de goede kant op. ,,Het herstel is significant’‘, is het enige dat De Juniac kan zeggen. De jaarcijfers worden volgende maand gepresenteerd.

Hij benadrukte dat Air France en KLM twee nationale trotsen zijn, twee sterke merken die naast elkaar blijven bestaan. Maar zonder de fusie bijna tien jaar geleden zouden beide bedrijven niet hebben kunnen overleven. Op holdingniveau worden steeds meer functies in elkaar geschoven, maar het verhaal dat tweeduizend banen van Amstelveen naar Parijs zouden gaan, is volgens De Juniac onzin. Er is nooit over gesproken.


Reacties op dit bericht