Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

KABINET BALKENENDE: SPROOKJE IS UIT VOOR OMWONENDEN SCHIPHOL

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 669 
|
 PVRC 
KABINET BALKENENDE: SPROOKJE IS UIT VOOR OMWONENDEN SCHIPHOL

De omwonenden van Schiphol hebben enige jaren mogen geloven in het sprookje dat de milieuruimte rond Schiphol heilig was en dat de belofte over bescherming van het buitengebied een echte belofte was.
In een brief aan de Tweede Kamer (klik ==> hier)  heeft het CDA/VVD kabinet Balkenende 3 een definitief einde gemaakt aan het sprookje. Tot winnaar is verklaard Schiphol. Deze mag groeien en groeien. Dat is goed voor ons allemaal.
Het was op de valreep. Door de val van het kabinet Balkenende 2 leek het op net nog mis te gaan, maar eenmaal verlost van D66 kon met een felle eindsprint de finish nog net op tijd worden gehaald.
De evaluatie was een farce moeten we constateren. Het PvdA kopstuk prof. Derksen mocht als voorzitter van de procescommissie nog een kritisch rapport schrijven, maar gelukkig was hij zo verstandig in de eindconclusie daarvan niets over te nemen. De staatssecretaris kon met de conclusie leven en de meerderheid van de Kamer ook.
De commissie Eversdijk (CDV) heeft op een moedige en eerlijke manier de belofte van bescherming voor het buitengebied uitgewerkt en op papier gezet. Een lastig verhaal voor de staatssecretaris. Gelukkig vond ze de oplossing door te verklaren dat handhavingspunten in het buitengebied alleen maar lokale informatie geven. Dat was zinloos en daarmee ging het goede werkstuk van Eversdijk in de prullenmand. Alsof zij niet doorhad dat handhavingspunten zijn om grenswaarden te handhaven en dat grenswaarden vervelende dingen zijn, want die beperken Schiphol in het maken van herrie.
Maar goed, de Tweede Kamer slikte dit kulargument in meerderheid. Eversdijk exit en daarmee de belofte van bescherming van het buitengebied. Als het aan CDA/VVD ligt zijn we dus vogelvrij en blijven we dat.
Opmerkelijk is dat de regie van het vervolg in handen is gelegd van twee prominente PvdA bestuurders.  Als erkende loodgieters mogen zij de foutjes (de belofte over het buitengebied en het voor de nabije toekomst beperkende systeem voor het binnengebied) van hun partijgenoot Netelenbos repareren. Hans Ouwerkerk mag als voorzitter van het CROS de bewoners in toom houden. Die hebben dáár namelijk nog een plekje waar ze onder toeziend oog van de sector iets mogen zeggen. Verder komen bewoners niet meer aan bod. Als nieuwe bovenmeester is aangesteld Hans Alders (de commissaris van de koningin in Groningen, dus een ervaringsdeskundige). Hij mag de onderhandelingen (??) over de ruimte voor Schiphol voorzitten.
O ja en voor we het vergeten: leefbaarheid in bredere zin heet tegenwoordig compenserende maatregelen. Dus als het echt te gek wordt mag u uw hand ophouden voor (misschien) een aalmoes.
Als u wil weten hoe de politieke partijen het na de verkiezingen allemaal beter willen doen: klik ==> hier.

PVRC


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Els uit castricum

Geachte Regering,

Met vreugde las ik het bovenstaande. Het verheugt mij en ik denk velen met mij, dat Nederland een land wordt, waar het niet goed toeven is. Dag en nacht lawaai boven onze hoofden op zeer geringe hoogte is echt een pretje. U zou het ook eens moeten proberen.
Daarbij onze volgebouwde horizon zonder groen of landschap geeft ons het gevoel van werkelijk in de toekomst te leven. Al die ongerepte natuur in Schotland, Ierland, Denemarken,Zweden, enz. dat is maar zonde van die onbenutte grond. Het zou verplicht volgebouwd moeten worden. Wij geven immers het voorbeeld?
Ik ben ook zo blij, dat u zo goed luistert naar de Geliefde Leiders van het meest gesloten bolwerk der Noordelijke Nederlanden n.l Schipdollar, pardon Schiphol. U zult vast niet begrijpen, wat ze allemaal met ons voor hebben maar Nederland is klein en zij denken groot, om de slogan van VROM maar eens te gebruiken. En dat is goed, want als u het wel doorhad, dan zou u tot uw schrik ontdekken, dat alles anders moet. En dat kost te veel inspanning en gedoe en werkelijk, dat gun ik u niet. Ik wens u succes toe met uw wijze besluiten want dat u wijs bent, staat voor mij als een paal boven water. En die paal zult u nodig hebben met de opwarming der aarde en de stijging der zeespiegel. Maar wie weet, komt na u pas de zondvloed.
Groeten van een zeer tevreden landgenote.

Geplaatst door J.H. Griese uit Amstelveen

Een uitstekend commentaar PVRC!
Dat wil nog niet zeggen, dat ik de moed heb opgegeven.
Er komen nog verkiezingen en PvdA, Groen Links, S.P. C.U. en D-66 delen onze standpunten.
Wanneer bekend het CDA kleur?
Positief is dat ze de binnen en buitengebieden wettelijk willen beschermen,
zoals in hun verkiezingsprogramma staat, maar waarom nemen ze het advies van hun partijgenoot Eversdijk dan niet over
(Advies Everdijk: Er dienen 95 extra Handhavingspunten bij te komen!)
Filtspalen zijn Fopspenen, merkte een inwoner van Uithoorn op, tijdens het straatdebat te Uithoorn -100 burgers deden mee!