Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Journalist breekt weer in op Schiphol

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 976 
|
 DAG 
Journalist breekt weer in op Schiphol

De beveiliging op Schiphol lijkt nog steeds niet in orde. Morgenavond is in het SBS-programma ‘Undercover in Nederland’ weer te zien hoe journalist Alberto Stegeman ongestoord rondloopt op de luchthaven.

Dat meldt het AD. In februari baarde Stegeman opzien toen het hem lukte om een nepbom te plaatsen in een vertrekkend toestel op luchthaven Schiphol met een geleende pas. Schiphol paste de beveiliging flink aan na de uitzending van het programma, maar nu blijken er nog steeds gaten in de beveiliging te zitten. Stegeman zegt zelfs op ‘het gevoeligste plekje van de luchthaven te komen’. Waar dat is moet uit de uitzending van morgenavond blijken.

Geleende pas
Personeelsingangen zijn sinds de onthullingen in februari voorzien van irisscans en extra bewakers. Vertrekkend directeur Gerlach Cerfontaine nodigde Stegeman onlangs in Pauw en Witteman nog uit voor een rondleiding om te laten zien hoe de bewaking was verbeterd. Dat de journalist nu wederom – zonder begeleiding – een rondje langs de vliegtuigen heeft kunnen maken moet een vervelende ontdekking zijn voor Cerfontaine, die er prat op gaat dat ‘zijn’ Schiphol tot de meest veilige luchthavens van de wereld behoort. Stegeman heeft ironisch genoeg zelfs rondgelopen op de avond dat Cerfontaine te gast was in het praatprogramma.

Schokkender
Stegeman noemt de ontdekkingen ‘schokkender dan de vorige’ omdat de luchthaven gewaarschuwd was. De luchthaven wil nog niet ingaan op de uitzending van Stegeman tot alle beelden zijn uitgezonden. De uitzending is morgenavond om half tien op SBS6.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R.Aalegeiz uit Spaarndam

En het extern groepsrisico is natuurlijk ook piekfijn in orde en voldoet aan alle regels en eisen, zoals bijvoorbeeld een statistisch causaal model.


Geplaatst door Els uit Castricum

Alberto Stegeman draag ik voor voor een lintje. Dat verdient hij ten volle!!!

Geplaatst door Els uit Castricum

Vanavond was de uitzending van Alberto Stegeman. Ik ben geschokt. De Koningin heeft een beschermengel en die heet niet Gerlach Cerfontaine. Wat heeft zij tot nu toe geboft en ik zeg nogmaals dat deze journalist een lintje verdient omdat hij zoiets aan de kaak heeft durven stellen. Het vliegtuig van de Koningin, volkomen onbewaakt. Niet te geloven.

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

" Gerlach Cerfontaine "

In zijn functie is dit heerschap volkomen verantwoordelijk voor alle veiligheidszaken omtrendt de luchthaven Schiphol.
Beloven is zijn motto..........uitvoeren kent dit heerschap echter niet. Hij zou vervolgd moeten worden! Want ook uw veiligheid ligt wel in zijn verantwoordelijkheid! Geloofd u dit heerschap nog? Onlangs nog 'verheven' tot officier in de Orde van Oranje-Nassau.
Zijn we echt zo naief in dit kleine land?
Ik denk van wel.


Geplaatst door cns uit deltametropool

Deze SBS6 sensatie-journalistiek zal niet meer opleveren dan een legitimatie om een nog veel groter gebied te fortificeren.

Daar spint dan een Schipholdirectie-duo direct garen bij, want deze 'heren' strijken als commissaris/adviseur direct veel geld op bij zowel een sector/bedrijf gespecialiseerd in bv de iris-scans (d'Ártagnan) als in de Frans-Nederlandse alliantie die via een omweg Schiphol toch van o.a. Jan Peter en Camiel mag gaan privatiseren, zij het in enige opvolgende stappen.
Waarschijnlijk is de enige reden dat dit gezwel niet stevig wordt gesaneerd het feit dat veel te veel bestuurders en politici tot op het hoogste niveau vuile handen hebben gemaakt en slim tot zwijgen zijn gebracht.

Vreemd toch dat in de reguliere media op deze bij ingewijden al lang bekende feiten een taboe rust...........

Geplaatst door Meindert Rentier uit Laren

Vanavond was de uitzending van Alberto Stegeman. Ik ben geschokt. De Koningin heeft een beschermengel en die heet niet Gerlach Cerfontaine. Wat heeft zij tot nu toe geboft en ik zeg nogmaals dat deze journalist een lintje verdient omdat hij zoiets aan de kaak heeft durven stellen. Het vliegtuig van de Koningin, volkomen onbewaakt. Niet te geloven.


Wat een onzin,
dat 'undercover'-gedoe rond Schiphol...
hoevaak je kunt herhalen
dat het om het toestel van Hare Majesteit
gaat?
So what?
Ik vind het echt een afknapper
dat u de angstzaaierij van de heer Stegeman
beaamt.
Waarom moet dit aan het grote
publiek bekend gemaakt worden?!
Men had ook een inspectiedienst kunnen
sturen.
Deze manier van tv maken roept alleen maar
een contra-effect op,
de reiziger is de dupe!

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

" de reiziger is de dupe! "

Dus ook uw veiligheid !
En ook de Koningin behoort daartoe......
Wat als dit ook weer in de doofpot gestopt zou worden? Is uw en de andere reizigers hun veiligheid dan geborgd? We leven in een 'open
democratie'.

En wat de inspectiedienst(en) betreft: zij zullen niet echt 100% onafhankelijk zijn van de luchtvaartsector.......dat geeft te denken over de 'open democratie'. Dus is het heel goed wat Alberto Stegeman aan de kaak stelt.


Geplaatst door Meindert Rentier uit Laren

Het is en blijft angstzaaierij
en het probleem is er nog niet mee opgelost.
En aangezien de burger zeker niet
in staat is dergelijke problemen aan te pakken, zijn we er voorlopig nog niet
veel mee opgeschoten.

Geplaatst door Els uit Castricum

Beste Meindert Rentier,

Sportief van je om met je volledige naam te ondertekenen. De meesten van ons durven dat niet, ook ik niet. En waarom? Omdat we in een wereld van bedrog leven en we nooit weten, wie ons pakken wil. Ook in Nederland. Ook hier zijn we bang. Daarom heb ik zo'n bewondering voor Alberto Stegeman, die een heldendaad met alle gevolgen vandien, durft te volbrengen. Hij stelt een daad en daar kunnen we allemaal over na denken. Want als je bepaalde omstandigheden wilt veranderen of aankaarten dan moet je iets doen, al is het nog zo klein. En niet vanuit de luie stoel of achter de computer iets zeggen of schrijven en vervolgens het er bij laten zitten. Daar verbeter je geen enkele situatie mee. En wij, die zo te lijden hebben onder het vliegtuigverkeer, met de angst van neerstorten, de slapeloosheid, de vervuiling, zijn alleen maar blij met helden zoals deze journalist. Want hij toont aan dat onze angsten terecht zijn.