Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Jos Nijhuis wordt nieuwe directeur Schiphol

 |
 Geplaatst door: Liesbeth 
 |
 Bekeken: 783 
|
 Trouw 
Jos Nijhuis wordt nieuwe directeur Schiphol

(Novum) - De 50-jarige Jos Nijhuis treedt per januari aan als nieuwe president-directeur van de Schiphol Group. Hij volgt Gerlach Cerfontaine op, die na tien jaar zijn functie neerlegt. De 61-jarige Cerfontaine bereikt op 1 januari de pensioengerechtigde leeftijd. Nijhuis is nu nog bestuursvoorzitter van PriceWaterHouse Coopers en begint op 1 oktober als directielid bij Schiphol om zich in te werken.

De voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Schiphol Jan Kalff is ‘verheugd en denkt in Nijhuis een uitstekende nieuwe directeur te hebben gevonden’. Ook de aftredende Cerfontaine vindt Nijhuis de ideale opvolger.

Jos Nijhuis is sinds 2002 bestuursvoorzitter van het internationale accountants- en belastingadviesbedrijf PricewaterHouseCoopers. Hij vertrekt daar omdat hij aan het eind van het jaar de maximale bestuursperiode van zeven jaar bereikt. Nijhuis heeft verschillende nevenfuncties. Zo zit hij de Stichting Water Right voor en is lid van de raad van toezicht van de Stichting Kids Moving the World.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door jhgriese uit amstelveen

Laten we hopen dat Nijhuis iets betere inzichten opdeed endoet. Hoewel...we zullen zien.
Wat zou Cerfontaine gaan doen. Ik dacht dat Minister Donner pleitte voor doorwerken tot 65 jaar ?

Geplaatst door Rose uit Randstad

Cerfontaine gaat les geven aan de universiteit van Maastricht en daar verder werken aan zijn doordrammerige ideeën om het bedrijfsleven meer zeggenschap te geven in de publieke besluitvorming.

Hij blijft dus de groei van Schiphol bevorderen met zijn abjecte visie.

Eerst ik, dan het bedrijfsleven, en dan wéér ik. Een manipulator en draaikont eerste klas!

Wat heeft die man de afgelopen tien jaar schade aangericht aan het leefmilieu in Nederland!