Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Je weet dat Schiphol in de buurt is

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1485 
|
 dichtbij.nl 
Je weet dat Schiphol in de buurt is

Door leimuiden1, dichtbij-meeschrijver

LEIMUIDEN - Het gaat over de overlast die Schiphol zou veroorzaken in Leimuiden en omgeving. Er staat een artikel in het WW over een heuse actiegroep, die hier zo te lezen erg veel last van heeft. Ik wil hierbij zeer zeker niet het onderwerp bagatelliseren, maar kom op nou zeg.
De vliegtuigen vliegen hier al jaren. natuurlijk zijn het er meer geworden, en zeker is het wel eens storend, ik zou de laatste zijn om dat te ontkennen. Ik werk veel in Amsterdam daar komen zij ook boven Buitenveldert over en zeer laag. Ik werk veel met woningbouw verenigingen en hoor dat wel eens aan of er veel klachten zijn van de mensen hier, en wat is zijn antwoord dan: de mensen die hier komen wonen weten toch dat Schiphol in de buurt is…..!

Kijk en dat bedoel ik: de mensen komen wonen in Leimuiden en omgeving, en gaan zich daarna storen aan de vliegtuigen. Koop dan een huis in Friesland ook lekker aan het water, en geen herrie. In het verre verleden had je het nog erger dat waren er wel minder vliegtuigen maar waren het de oude norm van motoren, die oude jank motoren, die hoorde je al bij het rijden op de baan.

Tegenwoordig gaan de vliegtuigen meteen door naar hoogte, was in het verleden ook niet. Maar wat willen die mensen dan? Schiphol weg. Verhuizen? Naar België? De economische factor die Schiphol bekleed in de samenleving is niet meer weg te denken. Om af te sluiten met de woorden: ‘je weet toch dat Schiphol in de buurt is’.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Ook in Friesland ben je niet veilig. Wacht maar af als daar de F16 wordt vervangen door de JSF. Meer herrie bestaat er niet.

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

'Je weet toch dat Schiphol in de buurt is ? '

Schiphol was, tot dat de vervloekte Polderbaan in gebruik werd genomen, redelijk ver weg. Nu is Schiphol 'om de hoek' !
Dus Schiphol komt naar de mensen toe, en hoe! Vliegtuigen zijn nog steeds de grootste herriemakers. En vervuilers.
Het economische aspect wordt schromelijk overdreven, want zonder subsidie is Schiphol een lokaal vliegveldje. De Nederlandse Staat als groot aandeelhouder.........bah ! Mijn in ziens is dit belangenverstrengeling.
Zitten wij met een door die zelfde Nederlandse Staat, onder de tafel gestopt artikel 21 van de grondwet en artikel 8 van de Europese rechten van de mens, dagelijks in de herrie / vervuiling en onveiligheid.

Zijn we dan verplicht om een huis in Friesland te gaan kopen omdat Schiphol zo nodig de grootste wil zijn?
Waar is ons recht gebleven? Wij woonden er al voordat Schiphol naar ons toe kwam !

Geplaatst door A. Boeing uit Hoofddorp

Via het contactformulier van de Alphense editie van dichtbij.nl heb ik zojuist het volgende gemaild:

Ik kwam op uw site dit artikel tegen: http://www.dichtbij.nl/alphen/regionaal-nieuws/artikel/2939830/je-weet-dat-schiphol-in-de-buurt-is.aspx Het artikel getuigt niet van breed inzicht in de feiten. De luchtvaart veroorzaakt toenemende hinder, aan honderdduizenden die daar geen enkele invloed op hebben (gehad) en die helemaal niet kunnen verhuizen. Dat bij de reacties dit soort opmerkingen "je wist toch dat Schiphol er was" veel voorkomen is logisch. Er zijn veel mensen die uit liefhebberij tegen de verkondigde mening reageren. Gewoon om ene beetje te "stoken" en discussie uit te lokken. Echter, dat is nog iets anders dan dit soort opmerkingen als artikel en daarmee onder verantwoordelijkheid van de redactie te plaatsen. Enige kritische houding ten aanzien van inhoudelijke zin en in dit geval grote onzin lijkt me wel verstandig.

Geplaatst door marianne uit castricum

wat bezielt iemand om zo'n stuk te schrijven met leugenachtige aannames. Wat gaat er in zo'n hoofd om.Zou het kunnen zijn dat deze Wim denkt dat de mensen met hoge functies binnen de sector Hip- Schol het wel zullen weten omdat ze er voor hebben geleerd? of is het zo dat Wim zich niet kan invoelen in mensen, we praten hier over miljoenen mensen, dat ze er wel last van hebben. Trouwens hoog wegvliegen maar absoluut niet hoog invliegen. Nee, zeg, gewoon laag vanaf 40 tot 50 kilometer.

Geplaatst door Wim uit Castricum

Marianne, wil je mij (plaatser van het artikel) svp niet verwarren met de schrijver ervan.

Geplaatst door marianne uit castricum

mijn excuses hiervoor, na het schrijfsel besefte ik dat ik ten onrechte je naam heb ten onrechte heb gebruikt.Heb geprobeerd het meteen te corrigeren maar de tijd was op.
echt een kleun- mis.

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit IJmuiden

Mooi woord, kleun-mis. Net zoiets als de inzending van Leimuiden1.

A. Boeing inspireerde me tot het plaatsen van een stukje onder het artikel:

================================
Wat een suggestief en onwaar stukje proza.

Schiphol kost slechts geld (zie onderzoek SEO), er is volgens het RIVM ernstige overlast (15 keer per nacht wakker) voor ongeveer 130.000 mensen, hetzelfde RIVM stelt vast dat er minimaal 2.000.000 mensen overlast ondervinden. Schiphol breidt jaar in jaar uit verder uit met als bizar hoogtepunt de Kolderbaan uit 2003.

Inmiddels is het risico op een ramp dusdanig groot dat de overheid haar mond houd indien je vraagt hoe groot dat risico is.

Schiphol is een gezwel in de Randstad, kost alleen maar geld en is volstrekt afhankelijk van subsidies. Het is de hoogste tijd dat het verplaatste wordt en efficiënt wordt gemaakt.

Leimuiden1 zal dit wellicht afdoen als 'geklaag'. Dat is mij om het even.

De leugen dat Schiphol een enorme economische waarde vertegenwoordigt is mij niet om het even. Graag een gedegen analyse waar dat uit zou blijken en anders gewoon even rectificeren.