Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

‘Jaarlijks 700 doden door geluidshinder’

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 777 
|
 nu.nl 
‘Jaarlijks 700 doden door geluidshinder’

AMSTERDAM - Jaarlijks overlijden zevenhonderd mensen in Nederland aan de gevolgen van stress door langdurige geluidsoverlast.

Dat blijkt volgens De Telegraaf uit niet eerder gepubliceerde onderzoeksresultaten van de onderzoeksraad van de Europese Unie.

Een op de vier Nederlanders ergert zich regelmatig aan geluid. Zo’n 700.000 mensen zouden zich er structureel aan storen. Van hen slaapt ruim de helft zeer slecht of helemaal niet meer.
‘Interne geluidshinder’, zoals muziek of het gezoem van een ventilator, is volgens Lucas Keizer van Kenniscentrum Geluidisolatie (KGI) een van de belangrijkste oorzaken van ziekte, zo bevestigt de deskundige dinsdag in de krant.

Eerder dit jaar bleek uit onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie Europa (WHO Europe) dat verkeersgeluid niet alleen ergernis en slaapproblemen oplevert, maar ook tinnitus (oorsuizen) en leerproblemen verergert en zelfs kan leiden tot een hartaanval.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Het artikel in de krant gelezen.
Werd met geen woord over vliegtuigherrie gesproken. Wel over verkeerslawaai door auto's, brommers en burengerucht. Blijkbaar maken de grootste herriemakers, de vliegtuigen, geen herrie zodra zij boven Nederland bv. vliegen ?

Walgelijke politiek !

Geplaatst door Jaap de Groot uit Bussum

@ V.O.S. Ook ik heb naarstig gespeurd naar het stukje over vliegtuiglawaai en het niet gevonden. Wel iets gelezen over een ventilator, maar die kun je toch uitzetten? Konden we Schiphol ook maar uitzetten.

Geplaatst door joop uit haarlem

Ze zijn er echt hoor mensen met hartfalen door geluidstress van schiphol, verhuizen? alweer? binnen 2 jaar? de route verhuisde gewoon mee. Ik heb geen geld meer om te verhuizen.