Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

JAL liquideert alle activiteiten op Schiphol

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1563 
|
 nieuwsbladtransport.nl 
JAL liquideert alle activiteiten op Schiphol

Japan Airlines (JAL) ontslaat al haar 33 medewerkers op Schiphol. Zowel de passagiersafdeling als het vrachtkantoor op de luchthaven verdwijnen. Volgens vrachtmanager Pim de Goederen van JAL Cargo worden alle activiteiten in Nederland op 1 oktober beëindigd. De laatste passagiers-en vrachtvluchten van JAL staan gepland voor 29 september.

Bij de vrachtafdeling van JAL op Schiphol werken 17 mensen. Daarnaast is de Japanse airline een van de grote klanten van vrachtafhandelaar Skylink, onderdeel van Rhenus. Ook worden op Schiphol veel truckers ingeschakeld voor het voor- en natransport in Europa.

Amsterdam was met drie vrachtvluchten in de week naast Frankfurt een van de grote Europese vrachtcentra van JAL. Daarnaast kon het vrachtkantoor beschikken over dagelijkse passagiersvluchten tussen Amsterdam en Tokio.

Volgens De Goederen is het triest dat JAL de vrachtactiviteiten op Schiphol gaat ontmantelen. ‘Wij waren sinds april van dit jaar weer winstgevend op vrachtgebied en de vrachttarieven trekken aan, maar deze beslissing heeft niets met onze vrachtprestaties te maken. Schiphol en een groot aantal andere bestemmingen zijn door het hoofdkantoor geschrapt omdat deze routes nauwelijks winstgevend waren op passagiersgebied.’

Wat er precies met de vrachtverkoop in Nederland en België gaat gebeuren is nog onduidelijk. Diverse vrachtagenten op Schiphol zijn door de Japanse luchtvaartmaatschappij gevraagd om een offerte uit te brengen. Volgens De Goederen gaat het daarbij ondermeer om de vrachtvertegenwoordigers Zygene en IAS. Daarnaast waagt zijn collega Derrick Wiebers een gooi via zijn eigen gsa-bedrijf.

De Goederen zelf houdt het na bijna 46 jaar in de luchtvaart voor gezien. Hij gaat in december met pensioen. ‘Ik ben over achttien maanden 65 jaar en neem los van nog wat advieswerk afscheid van de luchtvracht.’


Reacties op dit bericht