Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Isolatie is brandveilig

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 798 
|
 NHD 
Isolatie is brandveilig

Assendelft -  Het isolatiemateriaal in woningen in Assendelft is brandveilig en voldoende brandwerend. Dit is volgens Progis (Project Geluidsisolatie Schiphol) gebleken uit onderzoek van TNO.


Het onderzoek richtte zich voornamelijk op de duur van de brandoverslag. Dat is de tijd die een brand nodig heeft om over te slaan naar een naastgelegen pand. Ook werd bekeken hoe de geluidswerende isolatie was aangebracht. ,,Uit het onderzoek kwam naar voren dat het isolatiemateriaal niet brandgevaarlijk is’‘, aldus M. Wedema van Progis. Al in 2002 uitten bewoners van Assendelft hun zorgen over de ontvlambaarheid van het materiaal, dat tussen 1999 en 2004 door Progis is aangebracht in zo’n 2000 woningen in het gebied rond Schiphol. Progis beweerde altijd dat er met de isolatie niets mis is, maar gaf vorig jaar op verzoek van de gemeente Zaanstad en de bewonersvereniging Assendelft TNO opdracht het materiaal te onderzoeken. Het onderzoek zou aanvankelijk in december vorig jaar worden afgerond, maar dat was pas deze week het geval. Volgens Wedema bestond er onduidelijkheid, ook bij TNO, over het interpreteren van de regelgeving over isolatiemateriaal. Binnenkort wordt er een aanvullende proef met het isolatiemateriaal gehouden.. ,,Om alle risico’s uit te sluiten, gaf de vorige staatssecretaris van verkeer en waterstaat, Melanie Schultz, hier opdracht toe. TNO gaat een zogenaamde roomcornertest doen, waarbij ze op hun terrein het isolatiemateriaal in brand steken.’’ De resultaten van de proef worden in juni verwacht.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Grappig dat de uitslag die in juni verwacht wordt al in de kop van het stuk verwerkt zit...? Of is Progis net zo technisch onderricht als TNO?