Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Inval NMa bij Schiphol en KLM

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1093 
|
 telegraaf.nl 
Inval NMa bij Schiphol en KLM

Door Bart Mos

SCHIPHOL - De Autoriteit Consument & Markt, (ACM, voorheen NMa) brengt vandaag bezoeken aan Schiphol en de KLM, om te controleren of beide bedrijven zich houden aan de mededingingswet.
Dit wordt bevestigd door een woordvoerder van de ACM. Het gaat volgens hem om vooraf aangekondigde bezoeken. ,,We willen meer informatie krijgen over de afspraken die zij in het kader van de Commissie Shared Vision hebben gemaakt”, aldus de ACM-zegsman.
De ‘Commissie Shared Vision’, onder leiding van Hans Alders, werd ingesteld om de beschadigde relatie tussen KLM en de nationale luchthaven te verbeteren. KLM vindt dat Schiphol te weinig rekening houdt met de concurrentiepositie van de luchtvaartmaatschappij en bovendien te veel geld steekt in buitenlandse projecten. De commissie Alders was het daarmee eens, waardoor nu onder meer aanpassingen in het tarievensysteem worden doorgevoerd. 
Als toezichthouder controleert ACM of Schiphol en KLM zich bij deze aanpassingen aan de mededingingswet gehouden hebben. ,,Het bezoek heeft als doel feitelijk vast te stellen hoe die samenwerking concreet is vormgegeven”, aldus de ACM-zegsman.


Reacties op dit bericht