Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Reacties op dit bericht

Geplaatst door O. Bijvoet uit Castricum

ONGELOOFWAARDIG EN ONAANVAARDBAAR

Hier keert men weer terug op de eerdere bewering dat de VGP part nog deel had aan de korte termijnbeslissingen:

"Wij hebben daarom geaccepteerd dat vier handhavingspunten bij de Buitenveldertbaan en één bij de Zwanenburgbaan zouden worden aangepast.
Vervolgens heeft de wens vanuit de politiek om uit te sluiten dat in de termijn t/m 2010 voor een tweede keer het LVB zou moeten worden aangepast geleid tot het
zodanig aanpassen van grenswaarden dat in de periode t/m 2010 maximaal 480.000 vliegbewegingen mogelijk zijn. Dat de hinder voor bewoners daardoor zal toenemen hebben wij, gegeven de omstandigheden, met een goed geweten verdedigd."

De deelname van het VGP en het ten nadele van een aantal omwonenden accepteren van toenemen van hinder boven het acceptabele maximum uit de wet, als inruiloptie - dat in ruil voor een schijnbare vorm van macht tegenover schiphol - heeft de positie van de omwonenden voorgoed ontkracht en maakt het VGP, althans voor mij, ONGELOOFWAARDIG.

Er is ook geen inzicht verschaft in enig proces via het welk de getroffen bewoners zelf bij de beslissing betrokken zijn geweest en daarmee hebben ingestemd.
Het wordt tijd dat publiekelijk bekend gemaakt wordt welke personen op welke wijze bewoners uit verschillende regionen vertegenwoordigen.
Het beroep op "een goed geweten" is als argument ONAANVAARDBAAR.
______________________________________

Er is door Griese opgemerkt dat men zich niet uit elkaar moet laten spelen en dat hij wel zal uitleggen hoe het zit. Dit is conflict-taal. In een dialoog met de overheid zijn overheid en omwonenden geen tegenovergestelde partijen maar geprekspartners. De dialoog dient op poltiek vlak te geschieden en niet aan onderhandelingstafels van belanghebbenden. Tenslotte dienen woordvoerders - willen zij als gesprekspartners namens omwonenden spreken - juist open te staan voor alternatieven en kritische opmerkingen. Zo niet dan vertegenwoordigen ze slechts zichzelf wn in ieder geval niet mij.

Geplaatst door Willem uit Heemskerk

Ze hebben bij Schiphol een stel hele slimme strategen zitten, die 36 uur per week zitten uit te dokteren hoe en wat ze moeten manipuleren om hun doel te bereiken.
Als je dan als ongeoefende met de grote jongens wilt meedoen en een spagaat moet maken om een vinger in de hete pap te krijgen dan eindig je met een gescheurd kruis en een verbrande vinger.

Geplaatst door Rose uit Randstad

Hoewel ik de mening deel over 'Schiphol en de strategen', wil ik het bestuur van de gezamenlijke platforms complimenteren met het sterke betoog.

Het maakt nog eens duidelijk wat een onbetrouwbare gesprekspartner de luchtvaartsector is, inclusief de LVNL, waar sommigen op deze site zoveel van verwachten.
DREAM ON!
Rose