Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Inspraak over ruimere geluidsnorm

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 953 
|
 Haarlems Dagblad 
Inspraak over ruimere geluidsnorm

SCHIPHOL -  Het kabinet wil de geluidsnormen voor Schiphol aanpassen om te voorkomen dat de luchthaven niet verder kan groeien.


De maxima van diverse geluidshandhavingspunten rond Schiphol zullen worden versoepeld. Over de plannen wordt woensdagavond 3 oktober vanaf 19 uur een informatie- en inspraakbijeenkomst gehouden in de burgerzaal van het raadhuis in Hoofddorp. Ook is het mogelijk schriftelijk of via www.inspraakpunt.nl een reactie te geven. De luchtvaartbranche en de regio hebben onder leiding van de Groningse commissaris van de Koningin Hans Alders afspraken gemaakt over de groeimogelijkheden voor Schiphol op de korte termijn. In ruil voor ruim twintig hinderbeperkende maatregelen zijn regionale bestuurders en bewonersvertegenwoordigers akkoord gegaan met het verhogen van de grenswaarden van een aantal geluidshandhavingspunten, waardoor met name op de Buitenveldertbaan meer kan worden gevlogen. Dit moet Schiphol groeiruimte bieden tot maximaal 480.000 vliegbewegingen in 2010. Zonder deze aanpassing zou de groei vastlopen bij circa 425.000 vliegbewegingen per jaar.

Volgens de luchtvaartbranche zijn de grenswaarden in het verleden te krap vastgesteld waardoor de toegezegde groeiruimte niet kon worden benut. Ook de uitvliegroute van de Zwanenburgbaan wordt enigszins verlegd om gelijktijdige starts op de Polderbaan mogelijk te maken.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Gerard uit NULL

Je kunt het ook anders zien: Schiphol heeft zich onvoldoende ingespannen om stiller te gaan vliegen waardoor ze nu niet in staat zijn de destijds geplande groei te kunnen realiseren. Het zijn nu de omwonenden die de rekening gepresenteerd krijgen.