Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Inspectie weigert vluchten

 |
 Geplaatst door: Ad 
 |
 Bekeken: 828 
|
 Telegraaf 
Inspectie weigert vluchten

Van een onzer verslaggevers

 
  SCHIPHOL, vrijdag
    Behalve een groep van 1000 gestrande luchtreizigers op Schiphol, moesten gisteravond nog eens 3000 passagiers extra worden opgevangen op de luchthaven omdat hun vluchten niet mochten doorgaan.

      Een verzoek voor ontheffing om deze vertraagde vluchten toch te laten uitvoeren, werd door de Inspectie Verkeer en Waterstaat geweigerd ’omdat de openbare orde niet in het geding was’. Het argument van Schiphol dat het lawaai van deze vertrekkende vliegtuigen zou worden overstemd door de bulderende storm woog voor de ambtenaren onvoldoende. Hierdoor moesten laat op de avond nog duizenden extra slaapplaatsen worden gezocht voor gestrande reizigers.

    Treinreizigers die in Amsterdam bleven steken, konden gebruik maken van slaapplaatsen in de RAI. Hulpdiensten in Rotterdam lieten een paar honderd gestrande treinreizigers overnachten in een congrescentrum van de Erasmus Universiteit. De Spoorwegpolitie schatte dat gisteren ongeveer 5000 treinreizigers niet meer thuis konden komen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

RTV - NH:

"De overheid gaf de luchthaven donderdagavond op de valreep toestemming ook na 23.00 uur vanaf de Buitenveldertbaan toestellen te laten vertrekken."