Platform Vlieghinder Kennemerland
 

’Inspectie moet toezien op geluidsoverlast Schiphol’

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 857 
|
 ijmuider courant.nl 
’Inspectie moet toezien op geluidsoverlast Schiphol’

SCHIPHOL - Het nieuwe geluidsstelsel rond Schiphol werkt niet goed. Afspraken over baangebruik worden niet nagekomen. Daarom moeten in het nieuwe stelsel criteria komen die de inspectie Leefomgeving en Transport kan controleren en handhaven.

Met die ommezwaai zet de PvdA alvast de toon voor de komende kabinetsonderhandelingen en de evaluatie van het geluidsstelsel. Het Tweede Kamerlid Attje Kuiken heeft al voordat deze winter de evaluatie van twee jaar Vliegen Volgens Afspraak wordt gemaakt, haar conclusies getrokken. ,,Het systeem gaat uit van afspraken over het inzetten van start- en landingsbanen. Maar dat is niet goed gegaan. Kijk maar naar de Buitenveldertbaan die juist meer in plaats van minder is ingezet. Het is ook niet goed dat de slager zijn eigen vlees keurt. De inspectie moet kunnen toetsen en handhaven.’’
Tijdens de nog lopende proef met het nieuwe geluidssysteem zijn er ook nog steeds de 35 handhavingspunten. Die meetpunten wil de PvdA voorlopig nog overeind houden, net als GroenLinks, ChristenUnie en SP. D66 en de VVD willen eerst de evaluatie afwachten, zo bleek woensdagavond tijdens een debat van de Schiphol-werkgroep Amstelveen en Buitenveldert.


Reacties op dit bericht