Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Inspectie grijpt nu in

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 948 
|
 deweekkrant.nl 
Inspectie grijpt nu in

LANSINGERLAND
Rotterdam The Hague Airport krijgt van de Inspectie geen ontheffing voor 50 extra nachtvluchten tijdens de Olympische Spelen en Paralympische Spelen tussen 25 juli en 10 september.
De gemeente Lansingerland heeft met succes geageerd tegen het verzoek van Rotterdam The Hague Airport aan de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu om ontheffing te verlenen tegen het nachtregime voor 50 extra landingen. Door deze vluchten zou het bedrijfsleven in de regio Rotterdam de mogelijkheid geboden worden om op één dag op en neer naar Londen te kunnen vliegen om daar de wedstrijden van de Spelen bij te wonen. Landen op een andere luchthaven zou betekenen dat zij de volgende dag niet naar hun werk kunnen.
De gemeente Lansingerland heeft hiertegen grote bezwaren aangetekend omdat deze vluchten tot nachtverstoring van de inwoners kunnen leiden. Ook de gemeente Schiedam en de bewonersvertegenwoordigers van de commissie Milieuhygiëne Luchtvaartterrein Rotterdam, Schiedam en Lansingerland tekenden hiertegen bezwaar aan. De Inspectie heeft besloten de nachtrust van de inwoners te respecteren en geen ontheffing af te geven voor extra nachtvluchten. Zij vindt het belang dat de bedrijven kennelijk hebben onvoldoende opwegen tegen de mogelijke slaapverstoring van de omwonenden. Volgens de Inspectie is er op het tijdstip van de aanvraag op Schiphol nog ruimte voor 35 nachtvluchten. Ook geeft de Staatssecretaris aan dat het maximum aantal nachtvluchten van 849 niet mag worden overschreden, terwijl dat in het planjaar 2010-2011 wel is gebeurd.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

" Volgens de Inspectie is er op het tijdstip van de aanvraag op Schiphol nog ruimte voor 35 nachtvluchten. "


Alsof er in de omgeving van Schiphol geen mensen wonen die werken....... Vorm van struisvogel-politiek.
Onze nachtrust wordt blijkbaar niet gerespecteerd.....

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

Nachtvluchten zouden zo wie zo zeer beperkt dienen te worden ! In veel landen zijn de luchthavens na 23:00 uur gesloten!