Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Informatiebijeenkomst over toekomst Schiphol en regio

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1230 
|
 WebRegio Haarlemmermeer 
Informatiebijeenkomst over toekomst Schiphol en regio

HAARLEMMERMEER - De gemeente Haarlemmermeer organiseert op maandag 9 februari een bijeenkomst in het Raadhuis in Haarlemmermeer. Op deze bijeenkomst krijgen de bewoners van de regio Haarlemmermeer informatie over de toekomst van Schiphol en de regio. Tijdens de informatiebijeenkomst zal Hans Alders het advies over de ontwikkeling van Schiphol tot 2020 toelichten. Ook zal er een panel van deskundigen aanwezig zijn om de vragen van de bewoners te beantwoorden.


De Alderstafel heeft in oktober 2008 onder leiding van voorzitter Hans Alders al een advies uit gegeven aan de ministers van Verkeer en Waterstaat en VROM. Het eindadvies van de Alderstafel is in december 2008 uitgewerkt in drie overeenkomsten. Twee daarvan bestaan uit afspraken tussen de luchtvaartpartijen, de overheden en bewonersorganisaties, over maatregelen om de kwaliteit van de leefomgeving te verbeteren en hinder te voorkomen. 

De verschillende maatregelen uit de convenanten zijn voor Haarlemmermeer van groot belang. Er is een voorstel om de uitvliegroute tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep te veranderen. Op deze manier zou de overlast in de omgeving verminderen. Dit voorstel is een onderdeel van het convenant hinderbeperking.

Voor het convenant omgevingskwaliteit Schiphol heeft de Provincie geld beschikbaar gesteld om onder andere de woonsituatie in Zwanenburg en de woningen in de buurt van de luchthaven te verbeteren. Het derde convenant betreft het uitplaatsen van vluchten naar regionale luchthavens als Lelystad en Eindhoven.


Reacties op dit bericht