Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Informatieavond over toekomst Schiphol

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 854 
|
 Unity FM 
Informatieavond over toekomst Schiphol

REGIO - Op 3 juni worden bewoners van de Duin- en Bollenstreek en de Leidse regio bijgepraat over de uitvoering van het ‘Aldersadvies’. Tijdens een informatiebijeenkomst in Lisse zal de heer Vermeegen, procesregisseur van de ‘Alderstafel’, een toelichting geven op het advies van Hans Alders aan de ministers van Verkeer en Waterstaat en VROM over de toekomst van Schiphol en de regio tot 2020 en hoe dit advies de komende jaren wordt uitgevoerd. Hier zal onder andere de mogelijke verlegging van een startroute naar de Bollenstreek aan de orde komen.

Daarnaast zal de Luchtverkeersleiding Nederland toelichten hoe het luchtverkeer boven het gebied er uit ziet. Tot slot zal een panel vragen beantwoorden uit de zaal. In het panel zitten de heren Vermeegen, Steegh (wethouder gemeente Leiden), Waltman van de Luchtverkeersleiding Nederland en de heer Van Kuijen, bewonersvertegenwoordiger in de CROS voor de regio.

De avond wordt georganiseerd door de gemeente Lisse en de gemeenten van het CROS-cluster Zuidwest en is een vervolg op een informatieavond in maart, waar raadsleden werden bijgepraat over het Aldersadvies. De heer Brekelmans, wethouder van de gemeente Lisse, is gastheer tijdens deze avond.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door An uit NULL

De volgende club heren politici zetten het eengesprek met de bewoners voort. Een voorwaarde is wel dat een van de twee partijen zijn mond houdt. Ondertussen heeft iedereen geoefend. Het zal wel lukken. Het gratis kopje koffie laat ik aan mij voorbij laten. Het verslag zal niet verrassend zijn.

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

"" Daarnaast zal de Luchtverkeersleiding Nederland toelichten hoe het luchtverkeer boven het gebied er uit ziet. ""

Zo vol met luidruchtige en stinkende metalen vogels.....

Geplaatst door Els uit Castricum

Ja, niet alleen een luchtruim met luidruchtige en stinkende metalen vogels maar ook nog eens vogels, die zomaar, door welke oorzaak dan ook, neer kunnen storten zoals we tot onze vebijstering nu weer hebben gezien. Je zult maar in die diepe oceaan je graf vinden of boven op een woonwijk. Nee, die voorgespiegelde veiligheid, daar zet ik al heel lang mijn vraagtekens bij.

Geplaatst door Gerard uit NULL

Het zou moeten gaan over de toekomst van het leefmilieu! Schiphol dient daar dienstbaar aan te zijn. Dus niet andersom, zoals de titel suggereert...

Geplaatst door Ton uit NULL

Als je de doelstelling hebt om te groeien ademen die informatieavonden en die MERbijeenkomsten dezelfde sfeer.
Zolang dié doelstelling op tafel ligt, stelt de vermindering van hinder NIETS voor.
Aleen maar geleuter. Al 20 jaar, waarvan de laatste 6 jaar met stip!

Geplaatst door jhGriese uit Amstelveen

Net nadat de groep van Rooyen te Oegstgeest bij de gemeente haar burgerinitiatief schiphol gehonoreerd kreeg bij de gemeente Raad Oegstgeest, gaat V en W via de heer Vermeegen een infoavond houden daar. Er moet zonodig daar door Ven W tegenwicht worden gegeven..............
Verontruste Bewoners zullen door VenW de nek moeten worden worden omgedraaid....