Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Informatieavond Aldersadvies 17 november, Uitgeest

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 919 
|
 Milieudienst IJmond 
Informatieavond Aldersadvies 17 november, Uitgeest

Informatieavond Aldersadvies

Datum:  Maandag 17 november 2008

Locatie: Bob’s Party Palace, Westerweg 1, Uitgeest :

Aanvang: 19:30 (Zaal open vanaf 1900 uur)

Organisatie: Dagelijks bestuur van de Milieudienst IJmond

Programma

19.00 uur:                      Zaal open,  inloop met koffie


19.30 uur                       Opening van de info-avond door de host van de avond:


19.40- 20.30 uur:            Presentatie door de heer Hans Alders over het advies van de Alderstafel, aansluitend gevolgd door de mogelijkheid van het stellen van vragen

                                    
20.30 – 21.00 uur          Toelichting van Henk Eilert, aansluitend gevolgd door de mogelijkheid van het stellen van vragen  


  21.00 – 21.20 uur:         Pauze, met koffie en thee


  21.20 – 22.00 uur:         Presentatie door de heer Sjaak Jansens van Luchtverkeersleiding Nederland, aansluitend gevolgd door de mogelijkheid van het stellen van vragen


  22.00 uur                        Einde


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Els uit Castricum

De eerste regel van deze avond stoorde mij al. "Zaal open, inloop met koffie." De kopjes koffie, die wij in de Westelijke wereld met elkaar drinken, zijn vergelijkbaar met het roken van de vredespijp van de Indianen. "Kom je een kopje koffie bij me drinken," is een uitnodiging tot verbroedering. En daar is op deze avond, waar over grote onrechtvaardigheid wordt gesproken, geen sprake. Even bedacht ik, om er met mijn vlag halfstok voor de deur te gaan staan. Maar ja, ik moet met stok en vlag naar Uitgeest, in de avond fietsen, dus dat zie ik toch niet zo zitten. Maar zou niettemin een vorm van protest niet zinnig zijn bij "Bobs party?"

Geplaatst door BS uit Castricum

Ik kan me nog herinneren dat PVRC in z'n goedheid (ik dacht) de heer Vermeegen een platform bood. Dat blijft me nog lang bij. Elke poging om verontwaardiging te uiten werd vakkundig in de kiem gesmoord en de uitende persoon werd ofwel genegeerd ofwel als zeurpiet neergezet of als niet realistisch betiteld. Verwijzing naar historie, feiten over de overlast etc. werd afgedaan als 'gepasseerd station'. Een ontluisterende vergadering. Dit wordt exact hetzelfde en met name de terecht boze mensen uit Uitgeest krijgen naar verwachting eenzelfde behandeling. Er is een mogelijkheid om te voorkomen dat u ook de oren gewassen krijgt; blijf weg. Als deze mensen geen platform krijgen heeft het toneelstukje geen effect. En u voorkomt dat men kan verkondigen: wij hebben het uitgelegd, uiteraard is niet niet iedereen tevreden maar we hebben wel de indruk dat er begrip is voor het advies. En de media doen de rest van het manipulatieve werk (miscchien komt Hello Goodbye wel langs om namens Schiphol de emoties in beeld te brengen). Mensen; u wordt in deze vergadering een oor aangenaaid en u wordt weggezet. Blijf weg of veroorzaak een rel, maar voorkom dat u wordt misbruikt.

Geplaatst door Mieke uit Heemskerk

Ben het helemaal eens met BS, ik zal er niet zijn.

Zie de koppen de volgende dag al in de krant " succes volle avond , inwoners gerust gesteld ".Geplaatst door L.R.Aalegeiz uit Spaarndam

@Mieke: als je er niet bent zal er in de kranten staan dat het met de overlast allemaal wel mee valt.

Zorg dat de pers er is, zorg dat de lokale politici er zijn, stel de juiste vragen en maak duidelijk dat je als bewoner genaaid wordt. Wellicht dat er de volgende dag in de krant staat dat: "Luchtvaart voorlichting valt verkeerd" of iets van die strekking.

Geplaatst door Gerard uit NULL

Ik denk dat Els met haar halfstokke vlag in haar eentje de pers al zou halen. Wwat, als er een menigte met halfstokke vlaggen zou verschijnen?

Geplaatst door Angela uit Limmen

Ja, alle platforms die tegenstemden aanwezig met halfstokvlaggen en ook zoveel mogelijk mensen uit de omgeving

Geplaatst door Els uit Castricum

Nou, wat let ons? Van wie kan ik een lift krijgen? Ik ga er wel staan. Ook al zou er verder niemand meedoen. En nog wat...weiger allemaal die koffie, als vorm van protest.

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Je krijgt van mij een lift Els, ik zal webbeheer vragen onze emailadressen uit te wisselen zodat we kunnen afspreken.

Geplaatst door Els uit Castricum

Dank je wel. Is goed. Ik ga er staan! Ik heb al voor de spiegel geoefend, hoe ik de vlag moet houden!!

Geplaatst door bart vuijk uit uitgeest

Els haalt de kolommen morgen al.

Geplaatst door Els uit Castricum

Eerlijk Bart? Dank je wel, ik wist wel dat je het hele gebeuren aandachtig volgde. Goed van je!!
Ik had het er met mijn schoonzoon over, dat ik daar ging staan en hij zei: "ik denk, dat een vrouwtje van 70, die daar gaat staan met haar vlag halfstok, net zo veel indruk maakt als een menigte van 1000 man." Het zou kunnen.
Maar het zou natuurlijk geweldig zijn, als het er 1000 zijn. Toch waren er mensen om me heen, die als ze niets anders hadden (ze hadden geen oppas, er was een ouderavond...dus jonge mensen en geen oudjes), daar ook graag waren gaan staan.
Even voor alle duidelijkheid...ik blijf de hele avond buiten staan!!!!