Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Informatie over Luchthaven Twente vaak erg laat

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1153 
|
 luchtvaart nieuws.nl 
Informatie over Luchthaven Twente vaak erg laat

ZWOLLE - Informatie die nodig was voor besluiten over Luchthaven Twente kwamen bij Provinciale Staten van Overijssel vaak erg laat op tafel. Maar er is door niemand essentiële informatie achtergehouden. Dat antwoordden de opstellers van een onderzoeksrapport woensdag op vragen van Statenleden.

De late informatievoorziening heeft volgens GroenLinks regelmatig geleid tot “vertroebeling van de besluitvorming”. Dit gebeurde bijvoorbeeld met het aantal passagiers dat per jaar nodig is om quitte te draaien. Pas toen over dat onderdeel al een besluit was genomen, bleek dat de genoemde 1,5 miljoen passagiers voor Luchthaven Twente niet haalbaar is.

Veel groter
De gemeente Hengelo had woensdag vergelijkbare kritiek. Volgens de gemeente wordt de luchthaven veel groter dan is voorgesteld in 2005, toen de gemeenteraad met de komst instemde. Oldenzaal uitte dat bezwaar al vorige week. Beide gemeenten willen nu net als Losser dat staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur) het Luchthavenbesluit intrekt.
Het Luchthavenbesluit ligt nog anderhalve week ter inzage. Als het besluit wordt goedgekeurd, kan Airport Twente in 2016 een feit zijn.

Doorstart
De vereniging Doorstart Vliegveld Twente en de Vrienden van Enschede Airport Twente (VVEAT) kwamen woensdag in het geweer tegen de actie van onder andere Natuurmonumenten tegen de komst van het vliegveld. Natuurmonumenten heeft al ruim 5500 bezwaren ingezameld. De voorstanders proberen zo veel mogelijk positieve reacties op het besluit te verzamelen en willen die aanbieden aan Mansveld. Het ministerie moet op al die zienswijzen reageren.
Onlangs ontdekte een plaatselijke actiegroep dat volgens de regels in het besluit vele monumentale en deels beschermde bomen gekapt moeten worden voor de luchtvaart. Dat was het sein voor Natuurmonumenten, die delen van de Overijsselse natuur beheert, om te starten met een actie om het besluit van tafel te krijgen.

(c) ANP


Reacties op dit bericht