Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Info baangebruik Schiphol verbeterd

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1035 
|
 dichtbij.nl Editie Amstelland 
Info baangebruik Schiphol verbeterd

Door: Dichtbijredactie (Witte Weekblad)

AALSMEER - Begin november is het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS) een test gestart met een online publicatie van het ‘Verslag van de dag’. Op www.bezoekbas.nl wordt in hoofdlijnen samengevat hoe het baangebruik die dag is geweest en waarom is gekozen voor de specifieke start- en landingsbanen.

Vertegenwoordigers van het BAS wonen dagelijks de ochtendbriefing bij de Lucht Verkeersleiding Nederland (LVNL) bij, ontvangen alle prognoses over capaciteit en hebben toegang tot operationele systemen. In deze testfase kunnen ook bezoekers van de site hun reacties geven, zodat de invulling van het ‘Verslag van de dag’ eventueel nog kan worden aangepast.

Daarnaast heeft ook het LVNL haar informatievoorziening verbeterd. Op www.lvnl.nl.nl/over-ons/veiligheid-bij-lvnl.html is sinds kort een apart onderdeel met algemene informatie over veiligheid vinden. Het betreft onder meer informatie over het veiligheidsmanagementsysteem, de invloed van weer op de luchtvaart, veiligheidsprocedures etc.

Wethouder Schiphol Rik Rolleman: ‘Vanuit de Bestuurlijke Regie Schiphol hebben wij ook aangedrongen op verbetering van de informatie. Door deze vernieuwde websites wordt nu veel meer informatie beschikbaar. Ik denk dat dit voor inwoners van Aalsmeer van groot belang is.’

Onder de naam ‘Vliegverkeer InZicht’ kunnen omwonenden ook op de website: http://inzicht.bezoekbas.nl van de luchthaven onder meer zien waar, hoe snel en hoe hoog de vliegtuigen rond Schiphol vliegen en waar ze in de wereld naartoe gaan of vandaan komen. Deze informatie is gebaseerd op radar- en vliegplangegevens van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) en is daarmee vollediger en nauwkeuriger dan andere websites op internet die vliegtuigbewegingen rond de luchthaven Schiphol tonen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipbeleid.

Met alle respect. Maar wat een flauwe kul.
Populistische bedrijfspropaganda.

Van een laag over mijn dak bulderend toestel, hoef ik helemaal niet te weten waar dat pokke ding vandaan komt!
Wat belangrijk is, zijn 3 dingen: geen herrie, geen vervuiling en onze veiligheid!

Laat de sector nu 2 van deze 3 punten afdoen als zijnde 'geen kernactiviteit', namelijk herrie en vervuiling. Veiligheid zijn ze natuurlijk zelf ook bij gebaat. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje.
Denk maar aan de Bijlmer en de (K)Polderbaan!

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

Zo is dat V.O.S. Gr Jan Griese