Platform Vlieghinder Kennemerland
 

“Ik heb meer last van het carillon”

 |
 Geplaatst door:  
 |
 Bekeken: 1122 
|
 NHD 
“Ik heb meer last van het carillon” Download het gehele artikel '“Ik heb meer last van het carillon”'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

En bij ons stopt het helemaal niet want ze vliegen 's nachts gewoon door alleen iets minder frequent.

Veel geluk gewenst C.T.J. Snijders.

Geplaatst door Willem uit Heemskerk

Zo zie je maar wat 2 a 3 kilometer voor verschil maakt met waar ik woon in Heemskerk. Ik hoor helemaal niks van dat carillon, maar wordt helemaal lam van de vliegtuigherrie. Gek he? Het blijft heel vreemd dat mensen maar niet (willen) begrijpen dat vliegtuigherrie een plaatsgebonden fenomeen is, maar ondertussen zelf wel geluidproducerende zaken als hinderlijk aangeven, die heeeel plaatselijk zijn en in het niet vallen bij vliegtuigherrie. Mensen uit Purmerend, Spijkerboor, Alkmaar etc schijnen perfect te weten hoe vliegtuiggeluid hier klinkt, want ze zien en horen soms ook wel een vliegtuig.

Geplaatst door Observer uit Nederland

De Hinder is duidelijk verwerkt in de zgn Dosis effectrelatie. Willem maakt ook terzake opmerkingen.
Tja er zijn nu eenmaal mensen, die zelfs bij het afgaan van een kanon rustig verder pitten. In 1998 al bleek uit RIVM/TNO onderzoek dat in een cirkel van 25 km rond Schiphol 1 op de 4 mensen zich ernstig gehinderd voelt. (Daar zitten dus ook de mensen bij, die niet direct onder de aanvliegroute wonen.)
Tja, Willem sommige lieden, die geen ervaring hebben met vlieghinder, weten echt niet waar ze over spreken. Dat moet je zelf ervaren. Dat gebeurde vroeger al, met familie die 2 dagen uit het oosten van het land kwamen logeren: "Goh: Dit is toch wel kwalijk, daar zou ik gek van worden. "

Geplaatst door R.G uit Bilthoven

Wat een stel zeikerds zijn het toch rond Schiphol. Ga dan verhuizen als je last heb van die herrie, naar een hutje op de hei