Platform Vlieghinder Kennemerland
 

IKB: Bijzonderheden: zware storm op Schiphol.

 |
 Geplaatst door: Ad 
 |
 Bekeken: 1175 
|
 www.crosnet.nl 
IKB: Bijzonderheden: zware storm op Schiphol.

De komende uren trekt de wind aan tot een zuidwesterstorm, windkracht 11, waarbij voornamelijk in het westen van het land zeer zware windstoten tot ongeveer 120 km/uur voor zullen komen.

Gebruik Schiphol - Oostbaan (22)

In verband hiermee zal vanaf 11:00 Schiphol-Oostbaan (22) worden ingezet als hoofdlandingsbaan.  De wide body toestellen volgen het Instrument Landings System (ILS) van de Schiphol - Oostbaan en landen uiteindelijk op de Kaagbaan (24). Hierdoor zal al het landende vekeer via Amsterdam de luchthaven Schiphol naderen. Dezelfde situatie heeft zich afgelopen dinsdagmiddag- en avond voorgedaan.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Pieter Klaag uit NULL

klopt, ik zag het met eigen ogen. Viel van mijn fiets van verbazing. Of het was de wind...

Geplaatst door cns uit IJmond

En dat vlak boven de grachtengordel. Zijn ze daar niet meer gewend.........

Geplaatst door Frans uit Uithoorn

Er stond geen windkracht 11, maar 9 (alleen op de waddeneilanden stond er even windkracht 10). Maar ja, het is het CROS ...

Geplaatst door Bob uit Limmen

Heerlijk zo'n stormpje over het land. Daar gaat m'n hart sneller van kloppen en horen m'n oren tenminste weer wat natuurgeweld ipv vliegtuigmotorengeweld. Dit is tegenwoordig nog een van de weinige momenten dat de natuur nog echt in nederland van zich kan laten horen. Natuur? Ik las laatst dat onze vriend Gerlach ook zo'n voorstander van natuur is. Zou hij wel weten wat dat is. Ik denk dat hij nu z'n verlies zit te tellen, ipv te genieten van een stormpje over het land, omdat Schiphol gedeeltelijk gesloten is.

Geplaatst door AN uit Amsterdam

Het was goed bal vandaag boven de grachtengordel. Ik heb veel mensen omhoog zien kijken als er weer eens een 4-motorige kist huilend over het Koningsplein kwam zetten op weg naar Schiphol.

Wat me ook opviel was dat ik bij vlagen.kerosine rook. Zeer merkwaardig.

Geplaatst door leo uit de kwakel

** Goed dat ook Amsterdammers weer eens horen wat men elders dagelijks moet ondergaan.

Dat zou veel vaker moeten gebeuren. Dan merken we vanzelf of het draagvlak voor een mega-Schiphol nog wel zo "groot" is.

Geplaatst door Willem uit Heemskerk

Weten ze in Amsterdam ook weer waar die honderden miljoenen in de stadsruif vandaan komen. Voor mij is dit 1 van die paar dagen in een jaar dat er geen vliegherrie is. (hoewel, er waren er toch nog twee)

Geplaatst door Pieter Klaag uit NULL

Nu weten ze daar eindelijk eens voor één dagje hoe het hier bijna dagelijks kan zijn. Mazzelaars daar in Amsterdam zeg. Of???

Geplaatst door Vos uit Uitgeest

Veel wind, heel veel wind tegen wens ik de Schiphol-Group toe. Uit alle windstreken!
En, naar ik hoop, mag Gerlach van zijn fiets waaien! Of zal ie geen fiets hebben?

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Leuk om de hoopvolle reacties te lezen. Echter, ik vrees een omgekeerd effect: het grote aantal mensen dat is geschrokken van die kisten over hun dak bewijst dat ‘de aanleg van de Polderbaan een geschikt instrument is geweest om de overlast te verminderen. Dorpelingen in Spaarndam of Castricum, ach, dat zijn er zo weinig’…

Geplaatst door wolters A. uit amsterdam Centrum

Het was inderdaad raak hier boven de stad..
CROS heeft wel gelijk wat betreft die wndkracht 11. Het is hier in Amsterdam en Schiphol daadwerkelijk gemeten. De vliegtuigen kwamen in een trein, zwabberend over de stad..
Trillende ramen heb ik hier ook gemeten, maar daar wordt door CROS niet over gesproken.. LVNL en Schiphol treden al helemaal niet naar buiten met enige informatie over dit geweld..