Platform Vlieghinder Kennemerland
 

IATA: passagiersvervoer augustus gestegen, vrachtvervoer nam af

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 896 
|
 beurs.nl 
IATA: passagiersvervoer augustus gestegen, vrachtvervoer nam af

AMSTERDAM (Dow Jones)—De vervoerstrend van de internationale luchtvaartmaatschappijen in de afgelopen maanden, met groei in het passagiersvervoer en krimp in het vrachtvervoer, heeft zich in augustus voortgezet, meldt de wereldluchtvaartorganisatie IATA vrijdag.
Het passagiersvervoer nam met 5,1% toe, terwijl de capaciteit met 4,1% groeide, waardoor de bezettingsgraad uitkwam op 82,1%. De IATA tekent bij het groeicijfer aan dat dit positief is beinvloed door de ramadan-viering, die dit jaar voor het grootste deel in augustus viel en voor veel vervoer zorgde. Uitgezonderd dat effect is er sinds juni geen groei meer geweest, meldt de organisatie.
Het vrachtvervoer daalde met 0,8%, waarbij de matige economische situatie in de belangrijkste regio’s zorgden voor deze daling. Uitzonderingen waren het Midden-Oosten en Afrika, waar vorige maand flinke groei van de vrachtvolumes werd geboekt. De capaciteit groeide met 0,4%
IATA voorspelt voor heel 2012 een gezamenlijke winst van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen, resulterend in een nettomarge van 0,5%.

- Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst


Reacties op dit bericht