Platform Vlieghinder Kennemerland
 

IATA: consolidatie luchtvaart is cruciaal

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 911 
|
 Trouw 
IATA: consolidatie luchtvaart is cruciaal

GENEVE (ANP) - De groei van het luchtverkeer stagneert en de vooruitzichten voor de luchtvaartindustrie zijn sterk verslechterd. Dat zei de internationale brancheorganisatie IATA vrijdag.

Gezien de ,,dramatische verschuivingen in de internationale economie’’ is een consolidatieslag ,,cruciaal’‘, aldus IATA. Het internationale luchtverkeer groeide in maart met 4 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Begin 2007 was er nog sprake van dubbele groeicijfers. Volgens IATA valt vooral de groei in Azië, in maart 4,3 procent, sterk tegen. De opkomende economieën in de regio hebben de sector niet tegen een afzwakkende groei kunnen beschermen.

IATA verlaagde eerder deze maand voor de tweede keer in vier maanden tijd de winstprognose voor de luchtvaartsector. Topman Giovanni Bisignani pleitte vrijdag voor het samengaan van luchtvaartmaatschappijen. Niet alleen op de nationale, maar ook op de internationale markt. ,,Dit is een wereldwijde industrie die als een wereldwijd concern moet worden geleid’‘.

 


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Woonkern

De CEO van Delta verwacht binnen 1 jaar een krimp van 20% van ede behoefte vanwege stijgen kerosineprijzen.

Als eerste mogen ze van mij de Kolderbaan sluiten.

Geplaatst door Observer uit Nederland

Ze mogen van mij nog meer krimpen. Alleen plat geld verdienen , ten behoeve van een kleine groep Aandeelhouders en de CEO
Cerfontaine houdt zijn 700.000 E per jaar toch.....