Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Huizen bij Polderbaan opgekocht

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 881 
|
 Haarlems Dagblad 
Huizen bij Polderbaan opgekocht

Haarlemmermeer
Bewoners van tachtig huizen rond de Polderbaan komen in aanmerking voor een uitkoopregeling. Het gaat hierbij om woningen die vlak aan de Polderbaan staan, maar die geen aanspraak kunnen maken op al lopende uitkoopmogelijkheden. De bewoners van deze huizen ondervinden enorme overlast van grondlawaai dat bij starts en landingen op de Polderbaan vrijkomt.


Deze week hebben bewoners van vijf van deze huizen al per brief te horen gekregen dat er een regeling voor ze wordt getroffen, die ertoe kan leiden dat hun woning wordt opgekocht. Ook andere hinderbeperkende maatregelen als zwaardere isolatie worden in deze regeling mogelijk. De vijf woningen die nu als eerste voor de uitkoop in aanmerking komen, zijn volgens Hooijmaijers de meest schrijnende gevallen uit een groep van tachtig schrijnende, door de provincie geïnventariseerde, gevallen, die later ook voor deze regeling benaderd zullen worden.

 


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Februari 2003: de ellende begint.

Maart 2007: de eerste 5 huizen hebben een brief ontvangen.

Durft u met trots in het buitenland te vertellen over het progressieve, tolerante, sociale, duurzame en vooruitstrevende Nederland?

En nu komt Eurlings alles oplossen...

Geplaatst door Olav uit NULL

Pardon, dit lijkt me een provinciale beslissing.
Het heeft niets met het ministerie te maken.

Geplaatst door Jeroen uit Amsterdam

Een nieuwe ronde is gestart.


Geplaatst door Jeroen uit Amsterdam

Uit betrouwbare bron is vernomen dat de opgekocht huizen ingericht gaan worden als Thomashuizen. Alleen oude van dagen met een een doofindicatie komen voor een plaats in aanmerking. Dit is een van de eerste voorstellen van mevr. drs. Schultz van Haegen in haar nieuwe functie als directeur n de zorgsector.
Om de kosten van de aanschaf van rollators te drukken wordt de mogelijkheid van sponsering van deze aanschaf mogelijk gemaakt. Wederom heeft de oud-staatssecretaris een bijzonder initiatief genomen. De heer Cerfontaine is bereid per gereden rollator km te sponsoren. Reclame met een AAS-sticker op de reollator is de enige voorwaarde.
Een mooi voorbeeld van de maatschappelijke betrokkenheid van het bedrijfsleven en met name van Schiphol.

Geplaatst door leo uit de kwakel

** Dankzij de inspanningen (!!) van de luchtvaartsector is het aantal ernstig gehinderde huizen straks met 80 verminderd.