Platform Vlieghinder Kennemerland
 

“Hoopvol overleg Tafel van Alders”

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 789 
|
 Haarlems Dagblad 
“Hoopvol overleg Tafel van Alders”

Door Redacteur Haarlemmermeer

SCHIPHOL - Er is nog geen akkoord over de uitbreiding van het aantal zogeheten glijvluchten op Schiphol naar de avond en andere banen.

,,Het zijn hoopvolle besprekingen. Je moet een broedende kip niet storen’’, is het enige dat Cees van Ojik namens de bewonersdelegatie kwijt wil.
Donderdagavond werd onder leiding van Hans Alders gesproken over tal van hinderbeperkende maatregelen zoals het verleggen van de uitvliegroute vanaf de Zwanenburgbaan en de vluchten waarbij toestellen nu in de nacht in een glijvlucht landen. Uitbreiding van dat stillere systeem van landen was indertijd een harde eis van de bewonersgroepen, maar de uitvoering wordt keer op keer uitgesteld.
Dat het Aldersakkoord op barsten staat is volgens Van Ojik niet het geval. ,,Het was een vruchtbaar overleg en de sfeer was uitstekend. We zijn eensgezind om er uit te komen. Het is de wens van de tegenstanders om de boel te laten ploffen’’, doelt de Zwanenburger op de andere bewonersgroepen die niet (meer) aan het Aldersoverleg deelnemen zoals de Dorpsraad Lijnden en uit Amstelveen.

KLM
Alders was ook gevraagd te bemiddelen in het conflict tussen de KLM en Schiphol over de tarieven en de uitbreidingsplannen. Ook dat overleg vergt meer tijd. De Kamercommissie heeft dan ook de bespreking hierover uitgesteld van komende dinsdag naar 19 april. Dan wordt door de Kamerleden ook gesproken over het nieuwe geluidsstelsel rond Schiphol en de plannen voor de regionale velden Eindhoven en Lelystad.

Reacties op dit bericht

Allemaal een hoop bla bla zonder enig positief resultaat! We worden weer voor de gek gehouden!

Geplaatst door: Loriet op 18 mrt 2012

De dorpsarts gaat weer eens over de rand :Hij is weer op zoek naar een vijandbeeld…. De SWAB Amstelveen schreef slechts: “De heer Alders komt o.i. in een moeilijk parket”. Zie onze Nieuwsbrief op deze site. En blaast niets op. Maar ja dat gebeurt nog al eens ,als er ergens intern gedoe is, zoals bij een aantal landen,maar ook bij organisaties die in het nauw zitten, dan heeft men behoefte aan zwarte Pieten…. En als de heer van Ojik Adam-west,Badhoevedorp, Amstelveen en Lijnden bewust benadeelt, zoals hij al eerder met velen deed ,dan moet hij niet vreemd op kijken, dat Lijnden hem te kijk zet ! Deze Man afficheert zich nog als Bewonersvertegenwoordiger ? Nee hij is verworden tot loopjongen van de sector.

Geplaatst door: Jan Griese op 18 mrt 2012


Reacties op dit bericht