Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Honderdduizenden euro’s schadevergoeding voor ex-rechters (Chipsolzaak)

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 835 
|
 z24.nl 
Honderdduizenden euro’s schadevergoeding voor ex-rechters (Chipsolzaak)

Justitie heeft oud-rechter en voormalig topman van de Nederlandse Mededingingsautoriteit Pieter Kalbfleisch, en ex-rechter Hans Westenberg honderdduizenden euro’s schadevergoeding betaald. Dat meldt De Telegraaf zaterdag. De twee werden vorig jaar in hoger beroep vrijgesproken van meineed en belangenverstrengeling in de Chipsolzaak. Volgens ingewijden die met De Telegraaf spraken, hebben ze ,,in redelijkheid en billijkheid’’ tussen de 2 en 3 ton schadevergoeding gekregen van het Openbaar Ministerie. Kalbfleisch moest vanwege de zaak vroegtijdig vertrekken bij de NMa. De zaak draaide ronde de beschuldiging van Jan Poot, de directeur van projectontwikkelaar Chipsol, die stelde dat Hans Westerberg zich had laten beïnvloeden door tegenstanders van zijn project.

Justitie betaalt oud-rechter en voormalig topman van de Nederlandse Mededingingsautoriteit Pieter Kalbfleisch, en ex-rechter Hans Westenberg honderdduizenden euro’s schadevergoeding.
Dat meldt De Telegraaf zaterdag. De twee werden vorig jaar in hoger beroep vrijgesproken van meineed en belangenverstrengeling in de Chipsolzaak.
Volgens ingewijden die met De Telegraaf spraken, hebben ze ,,in redelijkheid en billijkheid” tussen de 2 en 3 ton schadevergoeding gekregen van het Openbaar Ministerie. Kalbfleisch moest vanwege de zaak vroegtijdig vertrekken bij de NMa.

De zaak draaide ronde de beschuldiging van Jan Poot, de directeur van projectontwikkelaar Chipsol, die stelde dat Hans Westerberg zich had laten beïnvloeden door tegenstanders van zijn project.


Reacties op dit bericht