Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Hogesnelheids-transport Cargo Schiphol-Charles de Gaulle

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 703 
|
 Blikopnieuws.nl 
Hogesnelheids-transport Cargo Schiphol-Charles de Gaulle

Schiphol - Op dinsdag 3 juli tekenen wethouder economische zaken Arthur van Dijk van de gemeente Haarlemmermeer en diverse partijen de samenwerkingsovereenkomst Initiatiefgroep Hoge Snelheids Trein Cargo Schiphol (HST Cargo). De overeenkomst houdt in dat de initiatiefgroep de eerste internationale HST verbinding voor het vervoer van goederen wil opzetten in het gebied Werkstad A4. De eerste internationale verbinding van HST Cargo moet lopen tussen de luchthaven Charles de Gaulle en de luchthaven Schiphol langs het een station NS, Hoofddorp, Haarlemmermeer.

De initiatiefgroep HST Cargo wil een voor Nederland nieuwe vorm van transport creëren. De bedoeling is dat de hoge snelheids transporttrein (HST Cargo) een station in Haarlemmermeer krijgt. Deze vorm van transport is een alternatief voor vervoer van intercontinentale luchtvracht per vrachtwagen of vliegtuig naar Europese sleutelgebieden als Parijs, Frankfurt en London. Het concept van de HST Cargo past uitstekend bij de doelstellingen voor de leefbaarheid en de duurzaamheid van de Werkstad A4 die de gemeenteraad van Haarlemmermeer onlangs heeft vastgesteld.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door JHGriese@orange.nl uit Amstelveen

1)De HSL (personenvervoer) werd al beloofd in de PKB 1995,om een groot percentage europese vluchten te gaan overnemen
Nog steeds,nu 12 jaar later is die mogelijkheid er nog steeds niet.
2) Dat werkeiland/Werkstad moet er vooral NIET komen.De Raad van State adviseerde negatief: Onvoldiende economische rendabelheid en te grote aanslag op het milieu. Die evt aanleg HSL goederen vervoer lijkt bedoeld om enige scepcis over die Werkstad weg te nemen. KLM wil haar vrachtsegment uitbreiden. De toegevoegde waarde van vrachtvervoer is aanzienlijk minder dan van personen vervoer en dat is al
discutabel ommeerdere redenen.
Meer nadruk op vracht geeft weer meer oude kisten, en weer meer herie en uitstoot

Geplaatst door Willem uit Heemskerk

Laten ze die verbinding maar in omgekeerde richting gebruiken. De vrachtvliegtuigen naar Parijs en wat bestemd is voor Nederland per trein.