Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Hogere brandstoftoeslag Etihad Airways op Europese vluchten

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 756 
|
 tourpress.nl 
Hogere brandstoftoeslag Etihad Airways op Europese vluchten

Etihad Airways verhoogt de brandstoftoeslag op haar Europese vluchten om de kosten te compenseren die de Europese Unie (EU) de luchtvaartmaatschappijen oplegt in het kader van het Emissions Trading Scheme (ETS). Het gaat om een toename van US $ 3 per passagier voor vluchten van en naar Europa en US $ 0,03 cent/kg voor vrachtzendingen vanaf 1 maart 2012.

Het Europese ETS wil sinds 1 januari 2012 de uitstoot van koolstofdioxide voor vluchten van en naar luchthavens binnen de EU limiteren. Het doel is om de gevolgen van de klimaatverandering door de luchtvaart te beperken. Elke luchtvaartmaatschappij mag per jaar gratis een beperkte hoeveelheid koolstofdioxide uitstoten, maar moet “carbon credits” van andere luchtvaartmaatschappijen of bedrijven overkopen als die limiet overschreden wordt.

“Dankzij onze voortdurende inspanningen om zo efficiënt mogelijk te werken, moeten we maar een relatief lage extra kost doorrekenen”, zegt James Hogan, CEO Etihad Airways. “We zullen ook naar de toekomst toe transparant blijven en onze klanten volledig op de hoogte houden van de evolutie van deze CO2-kosten.”


Reacties op dit bericht