Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Hoge zeilboten gevaar voor vliegtuigen Schiphol

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 698 
|
 Haarlems Dagblad 
Hoge zeilboten gevaar voor vliegtuigen Schiphol

SCHIPHOL - Zeilboten die een gevaar zijn voor vliegtuigen.

Het lijkt onzinnig, maar toch kunnen de hoge masten een probleem zijn voor toestellen die na een calamiteit laag vliegend terug moeten keren naar Schiphol. Dat is het geval bij Aalsmeerbaan, die pal naast de Ringvaart begint. In het nieuwe bouwbesluit Schiphol zijn op die plek obstakels hoger dan 14 meter niet toegestaan.

Die regel geldt niet alleen voor gebouwen en bomen, maar vanaf 1 juli ook voor zeilboten. Die mogen dan alleen na toestemming van de luchtverkeersleiding varen op deze staande mast route. De watersportorganisaties zijn verontrust en gedeputeerde Talsma spreekt al van doorgeslagen regelgeving.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Wat wordt de volgende stap? Alle bestaande bebouwing hoger dan 14 meter slopen? Te beginnen met de verkeerstoren op Schiphol? Die is 101 meter en 17 cm. hoog.

Geplaatst door Wim uit Castricum

Of moeten we rond Schiphol voortaan gebukt door het leven gaan.

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Schiphol gaat de omgeving steeds meer dicteren op een wel heel negatieve manier!

Geplaatst door Jaap uit Bussum

@Wim. Dat gaan we toch al?

Geplaatst door Rob uit Amsterdam

Je kunt je ook afvragen of het wel verantwoord is om Wide Bodies op laagte hoogte over Amsterdam en andere dichtbevolkte woonwijken te sturen. Het externe risico wordt altijd gebaggatelisseerd, maar met de nieuwe generatie wide bodies met 2 motoren neemt het risico op een nieuwe bijlmerramp alleen maar toe.

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

Inderdaad doorgeslagen regelgeving. En Rob: Zeer met je eens.Via de B.baan vliegt men al op 200 m hoogte, soms 300 x per dag. Gek worden de onderwonenden daar. En dan hebben we het niet over dat risico op een ramp. Op 200 m kan een vliegtuig niet meer uitwijken!