Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Hoge Franse onderscheiding Tammenoms Bakker

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 613 
|
 NULL 
Hoge Franse onderscheiding Tammenoms Bakker

Jacqueline Tammenoms Bakker, directeur-generaal Transport en Luchtvaart van het ministerie van Verkeer en Waterstaat, heeft gisteren uit handen van de Franse ambassadeur in Nederland een hoge Franse onderscheiding ontvangen. Zij is benoemd tot Chevalier de la Légion d’Honneur, oftewel Ridder in het Legioen van Eer.

Tammenoms Bakker ontving de onderscheiding voor haar inspanningen om de samenwerking met het Franse directoraat-generaal Luchtvaart te versterken naar aanleiding van de fusie tussen Air France en KLM. De directeur-generaal heeft er vervolgens voor gezorgd dat de samenwerking tussen Frankrijk en Nederland zich heeft kunnen uitbreiden naar andere transportonderwerpen, zoals het wegvervoer en het spoorvervoer. Daarnaast heeft zij een persoonlijke band met Frankrijk. Zij is in Parijs geboren en is tweetalig waardoor de samenwerking uitstekend is verlopen.
De hoge Franse onderscheiding wordt toegekend aan Franse burgers die zich zeer verdienstelijk hebben gemaakt en aan niet-Fransen die opmerkelijke diensten hebben verricht aan Frankrijk en een bijzondere band met het land hebben.


Reacties op dit bericht