Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Historisch Museum Haarlemmermeer krijgt 5000 euro

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 580 
|
 Haarlems Dagblad 
Historisch Museum Haarlemmermeer krijgt 5000 euro

SCHIPHOL - Maar liefst 5000 euro heeft de stichting Historisch Museum Haarlemmermeer donderdag gekregen uit het Schipholfonds. Het geld wordt gebruikt voor een expositie die dit voorjaar open gaat over de ontwikkeling van de luchthaven.

Onder de titel Van vliegweide tot mainport, wordt duidelijk gemaakt hoe steeds meer landbouwgrond plaatsmaakte voor gebouwen, winkels, kantoren en startbanen. Er wordt meteen ingehaakt op het 90-jarige bestaan van aanjager KLM. Maar ook op de Fokkerperiode wordt teruggeblikt. Behalve bedrijven, verlenen ook de stichting Meerhistorie en het Aviodrome medewerking aan de nieuwe expositie.

He Schipholfonds keerde in totaal voor 134.000 euro uit. Het grootste bedrag (9.000 euro) ging naar de stichting Historische Tuin in Aalsmeer, die nog beschikt over een ouderwets veilinggebouw.

In Haarlemmermeer vielen de stichting Vrijwillige Hulpdienst Badhoevedorp (1450 euro), de Ringvaartzangers uit Weteringbrug (2375 euro)en het Haarlemmermeers Oratoriumkoor Excelsior in Hoofddorp (2500 euro) in de prijzen. Het Schipholfonds krijgt jaarlijks geld van de luchthaven om daarmee instellingen in de regio te steunen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Gerard uit NULL

Tja... wie bij het lezen hiervan hetzelfde denkt als ik mag het zeggen...

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

" Het Schipholfonds krijgt jaarlijks geld van de luchthaven om daarmee instellingen in de regio te steunen. "

Persoonlijk draag ik ieder goed doel een warm hart toe en iedere goede instelling die iets goeds doet om het al dan niet geleden leed (daar valt ook permanente geluidshinder onder!) te verzachten cq. op te heffen.

Maar dit is een vorm van zwijggeld.
Want de geluidshinder is zelfs na alle donaties vanuit het Schipholfonds echt niet minder geworden, in tegendeel!

Helaas zit geld 'tussen de oren' en pakt men het gretig aan, niet gehinderd door enig gevoel van: laat Schiphol zich nu eens echt om de omwonenden gaan bekommeren en het niet afkopen.


Geplaatst door Observer uit Nederland

Veel Haarlemmermeerders stemden toch in met het Aldersadvies ! Zo werkt dat.