Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

‘Hinder Schiphol wordt niet minder’

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 652 
|
 Haarlems Dagblad 
‘Hinder Schiphol wordt niet minder’

schiphol - 
Vertegenwoordigers van bewoners rond Schiphol verwachten dat de vlieghinder op korte termijn nauwelijks zal afnemen. De luchtvaartsector werkt aan een convenant met de regio over hinderbeperking, maar de bewoners bestempelen de lijst met maatregelen als ‘pover’.


Onder leiding van de Groningse Commissaris van de Koningin Alders moet volgende week een akkoord worden bereikt. De bedoeling is dat de hinder snel afneemt, terwijl Schiphol het aantal vluchten kan verhogen. De groei dreigt in het najaar vast te lopen omdat dan een of meer geluidshandhavingspunten zijn ‘volgevlogen’. De Tweede Kamer praat donderdag over Schiphol.

De bewonersvertegenwoordigers zijn ‘teleurgesteld’ over het lijstje met ruim twintig hinderbeperkende maatregelen dat nu circuleert. Het effect is volgens woordvoerder M. Geudeke te verwaarlozen. De overheveling van de klachtenafhandeling naar Schiphol en het plaatsen van extra geluidsmeetposten hebben volgens hem niets te maken met het verminderen van overlast. Experimenten met het verleggen van vliegroutes en een ander baangebruik zullen volgens Geudeke nauwelijks tot verbetering leiden.

 


Reacties op dit bericht

Geplaatst door leo uit de kwakel

** Exact !
De hinder kan alleen verminderen door de oorzaak weg te nemen.
De OORZAAK dus.
Dat zou een medicijnman toch moeten weten.
De oorzaak is zo'n ding in de lucht. Daarvan moeten er minder komen. Dat is de enige remedie.
Rekenden we maar weer in guldens, dan kon het kwartje tenminste vallen.....

Geplaatst door J.H. Griese uit Amstelveen

Dit is een zeeeer creatieve man, met humor
en zeer gezond verstand.

Geplaatst door gerard uit NULL

quote:"De groei dreigt in het najaar vast te lopen omdat dan een of meer geluidshandhavingspunten zijn 'volgevlogen'."

Als dit het geval is, dan heeft de slotcoödinator zijn plicht verzaakt. Die is namelijk verplicht maximaal zoveel vluchten (slots) toe te staan als er passen in de milieuregels. Als de slotcoorinator die wettelijke eis aan zijn laars lapt, dan moet Schiphol daar zijn beklag doen. Dankzij die slotcoördinator zitten ze bij Schiphol in oktober duimen te draaien. Vraag hem om voortaan niet méér slots uit te geven dan de mileuregels toestaan! Probleem opgelost, wettelijke eisen opgevolgd...