Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Hilversumse wethouder Ton Roerig wil vlieghinder aanpakken

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 866 
|
 De Gooi en Eembode 
Hilversumse wethouder Ton Roerig wil vlieghinder aanpakken

HILVERSUM - Wethouder Ton Roerig van Milieu wil Hilversum laten toetreden tot de CROS om zo de vlieghinder boven Hilversum vanuit Schiphol, en in de toekomst ook Lelystad en Rotterdam, te laten terugdringen. Na afloop van de goed bezochte bijeenkomst die het bewonersplatform Vlieghinder Hilversum woensdag hield constateerde de CDA-er dat veel mensen de vlieghinder als een probleem ervaren.

CROS staat voor Commissie Regionaal Overleg luchthaven Schiphol en is een overlegorgaan van bewoners, bestuurders en de luchtvaartpartijen. Geluidhinder, geur, lokale luchtverontreiniging en externe veiligheid komen hierin ter sprake met als doel de belangen van alle deelnemers te behartigen. Weesp is een van de plaatsen die al is aangesloten bij CROS.

Vliegveld Hilversum kwam niet ter sprake. De bijeenkomst was uitsluitend georganiseerd om het ‘lawaai’ van de verkeersvliegtuigen die vanaf Schiphol richting het zuiden en oosten vliegen te analyseren en op zoek te gaan naar oplossingen. ‘Vliegtuigen in die richtingen buigen terug naar een punt ten noorden van Hilversum’, sprak gespreksleider Hans Buurma namens het platform. ‘Op drukke dagen zijn dat er ongeveer 350 per dag.’

Met het toenemende aantal vluchten vanaf Rotterdam en Lelystad voorziet het platform een ‘Luchtverkeersplein Hilversum’. ‘We begrijpen ook wel dat er aantal toestellen over Hilversum vliegt, maar we willen een spreiding van de routes’, aldus de voorzitter van het platform Carin Lolkema. ‘Met vertegenwoordigers van de gemeente en het platform moeten we er tijdens het CROS-overleg voor pleiten om Hilversum op de kaart te zetten.’


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Victor uit Krommenie

Juist: Spreiding van de routes!

GO Carin!!

Niet alle hinder dumpen op 1 plekje waar je compleet gek wordt.

Helaas heeft CROS nauwelijks invloed en kan alleen vertragend werken.......

Geplaatst door cns uit deltametropool

Wat de CROS/SOCROS moloch - met inmiddels eigen Raad van Toezicht - in het gehele "metropoolgebied" heeft aangericht wordt dag en nacht door velen ondervonden:
ondanks alle mooie praatjes een steeds verder verziekte woon- en leefomgeving en o.a. in regio Kennemerland/IJmond een op termijn funeste slaapverstoring door nachtelijk gebruik van de (preferente) Polderbaan.
Deze CDA wethouder is natuurlijk meer dan welkom in de CROS/SOCROS burelen op "SchipholRijk" en zal niet de eerste CDA politicus zijn die denkt wel even de vergadertijgers aldaar te temmen.
Helaas leert de ervaring dat zo'n man al snel met hangende pootjes en gesnoerde mond op de thuisbasis terugkeert. Alwaar hij dan de goegemeente geruststellend toespreekt en vraagt vooral weer CDA te gaan stemmen om zijn belangrijke bijdrage in het schitterende (SO)CROS hoofdkantoor voor de verre toekomst zeker te stellen..............