Platform Vlieghinder Kennemerland
 

‘Hilversum knooppunt van uitvliegroutes’

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 2009 
|
 De Gooi- en Eemlander 
‘Hilversum knooppunt van uitvliegroutes’

HILVERSUM - Het Bewonersplatform Vlieghinder Hilversum merkt dat de mediastad een knooppunt wordt van uitvliegroutes naar het (zuid)oosten. Het gemeentebestuur zou zich sterk moeten maken voor afname van het lawaai door zitting te nemen in de Commissie Regionaal Overleg Luchthaven Schiphol.

Het platform werd eind augustus opgericht door onder anderen Carin Lolkema. Zij merkte na haar verhuizing dat het vliegverkeer boven Hilversum soms erger is dan ze meemaakte in Amsterdam-West. En zodra Vliegveld Lelystad over een paar jaar is uitgebreid, zo voorspelt het platform, komen daar nog ‘tientallen duizenden vluchten’ bij. ,,Dat worden onder andere de chartervluchten waarvan er momenteel veel ‘s nachts plaatsvinden. Een van de nieuwe vliegroutes komt direct over het Gooi.’‘

De gemeente Lelystad en de provincie Flevoland zeggen bij uitbreiding van het aantal vliegbewegingen rekening te houden met woonkernen. Volgens het platform rekenen ze daarbij echer niet met woongebieden net buiten Flevoland.

Het Gooi is zo’n woongebied. Het platform meent dat deze regio straks extra overlast te verduren krijgt omdat de (zuid)oostelijke uitvliegroute van Schiphol ook al over Hilversum voert.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door obdam uit lisse

niets is schiphol heilig.........alleen geld. De rest kan stikken in de stank en barsten in de herrie.

Geplaatst door cns uit Uitgeest

Wat is het toch doortrapt om al die bewoners van IJmuiden tot Lelystad en van Alkmaar tot Hilversum via de Gemeentelijke contributies de CROS te laten financieren!
En dan vervolgens regelrecht via ambtelijke/secretariele ondersteuning via de ministeries voor Mobiliteit en VROM - die geheel de sector volgen - deze grootste cie. van Nederland te bestieren..........

Geplaatst door C J M v R uit Baarn

Ook in Baarn zitten we met de brokken nadat Soesterberg gesloten is. Vaak ook 's nachts al een paar stiekeme vluchten. Aalders die het meten wil afschaffen en weer op aannames en computermodellen wil gaan beoordelen of ze teveel lawaai maken. Omgekeerde wereld !!