Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Het wordt stil op vliegbasis Twenthe

 |
 Geplaatst door: Theo K 
 |
 Bekeken: 1196 
|
 NRC-Handelsblad 
Het wordt stil op vliegbasis Twenthe Download het gehele artikel 'Het wordt stil op vliegbasis Twenthe'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Els

Weer eens wat ochtend-filosofietjes:

Allereerst mensen in de omgeving van vliegbasis Twenthe: gefeliciteerd! Gelukkig jullie hebben een Stille Kerst.

En verder: het Rode Kruis laat een stijging van 20 procent zien van een record aantal rampen, veroorzaakt door de opwarming van de aarde.
Met de bevindingen van de top van Bali waarin bijna iedereen inziet, dat het echt heel erg is en de berichten dat over een paar jaar er geen poolkap meer is, zou het bitter tijd worden dat de Alderstafel verandert in een Nederlands milieu-top-tafel.
Een ieder, die daar nog mee durft te praten over groei van Schiphol zou zich moeten schamen. En een ieder, die zegt, dat er direct maatregelen moeten worden genomen om alle uitstoot terug te dringen, is voor mij een held.
Dan maar geen spercieboontjes met kerst uit Egypte meer of avocado's uit Honduras. Gewoon gewassen van dichtbij uit eigen land kopen. Geen funshoppen meer in Londen of waar ook omdat je er zo nodig uit moet. Een wandeling door het bos of een avond naar het theater doet ook wonderen. Laat de eenvoud weer de boventoon spelen. Ik geloof, dat de aarde snakt naar respect en liefde, laten we dat nu maar eens bewust aan haar gaan geven.

Geplaatst door Ton

Beste Els.
Een mooie kerstgedachte om alle overdaad te herkennen, te erkennen en naar normalere proporties terug te brengen.
Het z.g. Nederlandse transportland ter zee, ter land en in de lucht heeft ooit de verkeerde keuzes gemaakt en heeft zich nu een transportinfarct bezorgd.
Ter land, ter zee en in de lucht.
Een overdaad aan vaak onnodige goederen, aangeleverd met een overdaad aan transport.
Steeds maar meer en meer.
Nederlandertje nooit genoeg.
Je wordt een Stille Kerst gewenst.

Geplaatst door Els

Dank je wel Ton. Eenvoud is het kenmerk van het ware. Dat is voor jou en voor mij een
gedachte, die werkelijk indruk maakt en niet het geblaaskaak van velen, denk ik. Ook jij en je omgeving een stille Kerst gewenst. Wat zou dat een kerstcadeautje zijn.

Geplaatst door L.R. Aalegeiz

@Els & Ton: hoewel ik jullie goede wensen geenszins in twijfel trek: als het ergens rustig is, is het elders een heksenketel. Ik weet nog niet hoe maar er zal paal en perk gesteld moeten worden aan deze overlast.

Geplaatst door Ton

Een paar flinke palen in de startbanen ?

Geplaatst door nick

een belachelijke keuze om vliegbasis twenthe te sluiten. ik heb er vele jaren met veel plezier gewerkt en denk er met veel warme gevoelens aan terug.

Geplaatst door jan kuipers

Alleen maar denken aan je eigen warme gevoelens en het feit dat je er met plezier gewerkt hebt is wel een heel erg smalle basis om zo'n kapitaal verslindende basis open te houden. Ik heb er als dienstplichtige in 1962 -63 gezeten en die verschrikkelijk koude winter meegemaakt op wacht.
Beste de koude oorlog is echt voorbij en mijn belastingcenten zie ik liever gaan naar de verzorging van onze senioren.