Platform Vlieghinder Kennemerland
 

‘Het lijkt wel een autoloze zondag’

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 993 
|
 Telegraaf 
‘Het lijkt wel een autoloze zondag’

CASTRICUM -  Sinds de sluiting van het luchtruim vorige week, is het rustig boven Nederland. „De rust is heel onwerkelijk. Het lijkt wel een autoloze zondag in een grote stad”, aldus de voorzitter van het Platform Vlieghinder Regio Castricum, Erwin von der Meer.

„Nu er geen vliegtuigen zijn, hoor je de vogeltjes weer.” Sinds de ingebruikname van de Polderbaan in 2003 is het vliegtuiglawaai in de regio Castricum in Noord-Holland enorm toegenomen. Het platform is niet tegen Schiphol of tegen vliegen op zich maar wil wel proberen de geluidsoverlast te beperken.

Deze dagen maken duidelijk hoe stil het kan zijn als er geen vliegverkeer is. Zelf pleit Von der Meer niet voor de invoering van een vliegtuigloze zondag. „Dat lukt toch niet. De mensen willen blijven vliegen om op vakantie te kunnen.”

Als straks het luchtruim weer geopend wordt, wil Von der Meer dat de geluidsoverlast in de regio effectief wordt gemeten en niet wordt gebaseerd op rekenmodellen, zoals nu gebeurt met behulp van zogenoemde handhavingspunten.

Hij verwijst hierbij naar een uitspraak van KLM-directeur Peter Hartman, die pas stevige kritiek uitte op het feit dat de aswolk wordt berekend op basis van rekenmodellen en niet per gebied effectief wordt gemeten. „Het is wel erg opportunistisch dat Hartman zo de aswolk wil meten nu het rekenmodel hem niet uitkomt. We mogen nu verwachten dat hij die lijn doortrekt en dat ook de geluidshinder echt gemeten wordt”, aldus Von der Meer.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Observer uit Nederland

En zo is dat Erwin! Gewoon gezond verstand