Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Het Cros in vogelvlucht

 |
 Geplaatst door:  
 |
 Bekeken: 1095 
|
 Gemeente Castricum 
Het Cros in vogelvlucht Download het gehele artikel 'Het Cros in vogelvlucht'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Olav Bijvoet uit Castricum

Dank voor de openheid van deze gemeentelijke bewonersvertegenwoordiger uit Castricum over de stand van zaken in CROS en aan de Tafel van Alders. Zo moet het.

De feitelijke inhoud van de informatie stemt allerminst vrolijk. Op zich is dat goed. Het is een objectief teken daarvan, dat het probleem van de behoefte aan luchtverkeer niet zo goed werd opgelost door alles te persen in, ten koste van mensen willekeurig berekende corridors, naar en van een reeds overvolle luchthaven, midden in het dichtstbevolkte deel van ons kleine land.

De gedachte aan 'klachtenmanagement' in plaats van management van luchtverkeer - op geleide van te meten informatie en effectieve beperking van de aanslag op het milieu - stemt niet vrolijk en is hopelijk alleen maar een late echo van suggeties uit de sectorhoek in een nu wel voorbij verleden.

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Beste Olav,

ik bewonder nog steeds je optimisme over een hopelijk 'voorbij verleden'. Als je de paniekbrief van Hartman richting kamer ernaast legt vrees ik het ergste.

Ik heb het al eerder geroepen: ik hoop dat ik een pessimist ben.

Mij rest te vertrouwen in de wetenschap. Jammer dat er te weinig wetenschappers zich met politiek bemoeien.

Geplaatst door Olav Bijvoet uit Castricum

Hi, Aalegeiz

In gedachten spreek ik je bij je voornaam aan.

Het is toch vanzelfsprekend, dat de baas van de KLM alles uit de kast haalt om de wereld KLM-vriendelijk te maken? Die baas van de KLM is evengoed belanghebbende als de omwonenden onder de rook van Schiphol dat zijn. Die (wij) halen ook alles uit de kast.

De regering heeft de taak om in overleg met de kamers tot een Salomonsoordeel te komen. Mijn pessimisme gaat niet zo ver dat ik van te voren al uitspreek dat het toch nergens toe leidt. In dat geval zouden we het beste onszelf kunnen opheffen of zonder onderscheid gaan dwarsliggen.

Mijn optimisme is dus niets anders dan goed fatsoen en gezond verstand. Van: "Wij hebben U gekozen volgens onze wet. Ik vertrouw er op dat U ernst maakt met alles wat wij en anderen U hebben voorgelegd - en het U niet gaat om slimmigheid, of populariteit, maar om het meest verantwoord handelen in het algemeen belang". En dan, ongegeneerd, leg ik mijn eigen visie maar weer eens voor, 'in goed vertrouwen'.

Wetenschap heeft ook niet de wijsheid in pacht. Onze nieuwe generatie weet maar al te goed dat iedere harde schijf wel weer crasht! Verantwoord handelen berust niet zo zeer op wetenschap als op cultuur. Cultuur is altijd een tandje meer dan wetenschap kan bedenken. Daarom was Salomon zo origineel. En daarom vertrouwen we toch maar weer op mensen, en niet op een systeem of een bedrijf of een belang.

Dus doorgaan. Het leven is vallen en opstaan. Maar als je valt, dan moet je weer opstaan, want anders word je weggedragen.

Groet