Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Herrie over afschaffen handhavingspunten Schiphol

 |
 Geplaatst door:  
 |
 Bekeken: 1407 
|
 NHD 
Herrie over afschaffen handhavingspunten Schiphol Download het gehele artikel 'Herrie over afschaffen handhavingspunten Schiphol'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Els uit Castricum

"De handhavingspunten moeten omwonenden beschermen tegen een overmaat aan lawaai," is prettig om te lezen maar in de afgelopen 6 jaar heb ik die bescherming niet ervaren maar wèl een overmaat aan lawaai. Het was om gek van te worden! Het is nu even een normaal leven (door de windrichting) maar ook ik houd mijn hart vast voor als die hel weer losbreekt. En het gevoel van onheil komt steeds nader met al die vliegrampen om ons heen en de kleinere incidenten hier. De grote plof kunnen we hier toch ook echt gaan verwachten.

Geplaatst door Observer uit Amstelveen

beste Els, Het was nu juist de bedoeling,dat die handhavingspunten er WEL zouden komen, of enige andere bescherming,-al zou ik niet weten welke - zoals Het Kabinet belooft in haar Regeringsverklaring : "Wij willen het Buitengebied gaan beschermen!" (Weet je wel zoals bijv. CDV Vz Eversdijk bepleitte,of zoals Stichting Natuur en Milieu bepleitte,met ca 20 H.havingspunten, (en 20 garantiepunten, dus ca 40 totaal) maar met minder punten dan Eversdijk, om de sector enige flexibilitet te laten.
Met wat nu voorligt,zie het uitgelekte Alders-advies, krijg je er echt geen enkele, en wel iets met 1001 afspraken, waar geen enkele jurist nog enig brood in ziet, omwat dan ook voor een burger te kunnen betekenen.
Als de Bewoners hier intuinen, ben je 10 jaar of meer , mogelijk wel voor goed (!) achterop.
In 2006 schreef het bureau Novioconsult in het kader vande Evaluatie al:
De rechtsbescherming van het huidige stelsel verdwijnt,en dat achten wij ernstig!
Dat rapport werd niet voor niets pas op de laatste dag van de Evalluatie openbaar. (En ligt nu in een diepe lade ! Net zo min als dat nog wordt gesproken over het UVA rapport: Schiphol zal in 2008 tegen haar grenzen oplopen!
Nee: Het heet nu plotseling: De Milieuruimte moet nog benut worden.

Links om of rechts om: Schiphol zal groeien,
Hoe die Milieuvoorwaarden gedefinieerd worden zal ze een rotzorg zijn.

Zie het bericht uit Dec. 1999 NRC,dat webbeheer plaatste recent.
BAH !


Geplaatst door Observer uit Amstelveen

PS: Het bericht bevat overigens een aantoonbare onjuistheid :

EERST was er het iniiatief vanuit de Haarlemmermeer: De bewuste brief van een VGPer Notabene. Daarna werd de bewoner uit Amstsrdam zo furieus dat hij ook zijn mening openlijk naar buitenbracht !