Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Herman Finkers brengt plan onder aandacht bij minister Bos

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 868 
|
 Tubantia 
Herman Finkers brengt plan onder aandacht bij minister Bos

ENSCHEDE - De Stichting Alternatieven Vliegveld Twente heeft gisteren haar plan voor De Twentse Basis, een reeks van faciliteiten op het gebied van zorg, welzijn, recreatie en toerisme die gerealiseerd zou moeten worden op het terrein van de voormalige vliegbasis, gepresenteerd aan minister Bos van Financiën.

Woordvoerder Herman Finkers van de stichting en Tom Bade van Triple E, het kenniscentrum dat is gespecialiseerd in de relatie tussen natuur en economie, overhandigden de bewindsman de tachtig pagina’s tellende businesscase. Volgens Finkers heeft Bos geen inhoudelijk oordeel gegeven over De Twentse Basis. ,,Wel verzkerde hij ons dat hij ons plan net zoveel kans wil geven als de andere plannen.

Bos wil echter vasthouden aan de procedure van de VTM (Vliegwiel Twente Maatschappij, red.), maar is ook voor een eerlijke en objectieve vergelijking. Mochten we het gevoel hebben dat daarin iets misgaat, dan kunnen we aan de bel trekken.’’

De gebiedsontwikkelingsmaatschappij presenteerde vorige week een model zonder en met luchtvaart.

Het model zonder luchtvaart draagt elementen van De Twentse Basis, maar is ,,absoluut niet hetzelfde’‘, zegt Finkers. ,,Die indruk is vorige week wel een beetje gewekt. Onze cijfers vallen namelijk veel gunstiger uit dan het alternatief van TXchange (een interactief digitaal proces, red.).’’

Het is de wens van de stichting dat het plan voor De Twentse Basis alsnog volledig en op objectieve wijze wordt meegewogen in de verdere procedures.


Reacties op dit bericht