Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Heffingen Schiphol lager dan gepland

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 585 
|
 Planet 
Heffingen Schiphol lager dan gepland

Gepubliceerd op woensdag 15 september 2004

DEN HAAG (ANP) - De luchtvaartsector hoeft minder te betalen voor starten en landen op Schiphol dan voorzien. Staatssecretaris Schultz van Haegen (Verkeer) komt terug op plannen voor verdubbeling van deze heffingen waarmee ze de kosten voor de geluidsisolatie van woningen wilde verhalen.

Volgens de Algemene Rekenkamer had het ministerie te weinig grip op het isolatieproject en zijn er meer kosten gemaakt dan strikt noodzakelijk was. De kosten van die isolatie werden doorberekend aan de luchtvaartsector. Inmiddels is Schultz tot de conclusie gekomen dat niet al die kosten doorberekend kunnen worden. Daarom zal ze zelf 110 miljoen euro betalen.

De staatssecretaris kondigde afgelopen zomer nog aan dat zij de heffing voor het starten en landen wilde verdubbelen. Zo zou het bedrag voor een landende Boeing 737 stijgen van 94 tot 257 euro. Hiermee wilde zij onder meer de hoge kosten voor geluidsisolatie op de sector verhalen volgens het principe van ,,de vervuiler betaalt’‘. Dat principe, zo stelt Schultz, blijft bestaan.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Gerard uit NULL

Volgens het principe van Schulz is de belastingbetaler zelf kennelijk 'de vervuiler'. Dat dit klopt, zal ze bij een volgende gelegenheid vermoedelijk beamen, het is immers de belastingbetaler die vliegt? Of zou ze zelf zo veel vliegen dat ze die 110 miljoen euro uit eigen zak betaalt??

Wat een politiek nonsensspelletjes!